Τα παιχνίδια της ζωής
zoom in
9.55€ -27% 6.97€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789607760999

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2003

  • Εκδότης

    Ζήτρος

Ζωή, το μεγάλο στοίχημα και νιάτα, το καλύτερο όπλο για να το κερδίσει κανείς. Με βάση τους δύο αυτούς άξονες, ο συγγραφέας ξετυλίγει την ιστορία του που είναι κομμάτια και της δικής μας προσωπικής πορείας. Αυτό ακριβώς είναι που καταφέρνει να μας συγκινήσει αλλά και να ενεργοποιήσει, εκτός απ` το συναίσθημα, και διεργασίες σημαντικών προβληματισμών. Η απλότητα στην πλοκή και στην περιγραφή καταφέρνει να καλύψει την πραγματική μάχη της ζωής. Απ` τη μια μεριά η τραγικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης κι απ` την άλλη η νεανική ψυχή που δεν σταματά να ελπίζει και να προσπαθεί. Μια δυνατή αναμέτρηση στην οποία ο κύριος πρωταγωνιστής είναι ο έρωτας. Η παρουσία του έρωτα στην ζωή μας είναι αυτή που οδηγεί την ψυχή στην συντροφικότητα, δίνει δύναμη να ξεπερνάμε τις αντιξοότητες. Ο ερωτευμένος άνθρωπος είναι αυτός που αφήνεται να απολαύσει τις μικροχαρές της ζωής. Ένα ηλιοβασίλεμα, μια μουσική μελωδία, τον έναστρο ουρανό, το χαμόγελο ενός παιδιού, ένα κλεφτό φιλί. Ο έρωτας μας βγάζει απ` τη ρουτίνα, δίνει νόημα στην επόμενη μέρα, μας ανεβάζει στα ουράνια, μας θεοποιεί.
Απ` την άλλη μεριά, πρέπει να σημειωθεί ότι τα νεανικά χρόνια είναι η κατ` εξοχή παραγωγική φάση στη ζωή. Σχέδια, καριέρα, φιλοδοξίες, οικονομική ασφάλεια απαιτούν μάξιμουμ της ενέργειας.
Κοινωνική καταξίωση ο στόχος και, πολλές φορές, το τίμημα είναι βαρύ, κυρίως σε ανθρώπινες παρουσίες στη ζωή μας. Το έργο αυτό δεν διεκδικεί σαφώς δάφνες φιλοσοφικού δοκιμίου. Είναι γραμμένο απλά, από ένα νέο άνθρωπο και απευθύνεται σε νέους ανθρώπους τους οποίους σίγουρα καταφέρνει να αγγίξει.
(Άννα Γάτσιου)

Μάριος Ξηρομερίτης

Μάριος Ξηρομερίτης (Συγγραφέας)

Γεννημένος στη Λάρισα στις 8 Ιουλίου 1972. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. το 1997. Πρωτοεκλεγής νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας στις δημοτικές εκλογές του 1998. Αντιπρόεδρος στο κλιμάκιο ελέγχου ποιότητας περιβάλλοντος. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Κέντρου πρόληψης κατά των ναρκωτικών, παράρτημα ΟΚΑΝΑ Λάρισας. Επανεκλεγής νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας στις δημοτικές εκλογές του 2002. Υπηρέτησε ως αγροτικός γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο Συκουρίου Λάρισας. Διετέλεσε γραμματέας του Δ.Σ. Νοσοκομειακών γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Μέλος της ΑΝΚΕΛ Ευρωπαίων Φεντεραλιστών. Σήμερα εργάζεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ως ειδικευόμενος της ουρολογικής κλινικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
143
Διαστάσεις:
21x15
Βάρος:
0.204 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση