Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ηπείρου
(Από το 1850 έως τα τέλη του 20ού αιώνα)
Συγγραφείς:   Jean - Michel Gaillard, Anthony Rowley,


Offer
Το να γράψεις μια ιστορία της ευρωπαϊκής ηπείρου σημαίνει να εξιστορήσεις, ξεκινώντας από το 1850, την περιπετειώδη διαδρομή των τριών σύγχρονων εννοιών-ιδεών των οποίων η Ευρώπη υπήρξε η κοιτίδα: του φιλελευθερισμού, του σοσιαλισμού, του έθνους-κράτους. Οι προσωπικότητες που ενσάρκωσαν και οι λαοί που ασπάστηκαν τις ιδέες αυτές αγωνίστηκαν για την υλοποίηση των οραμάτων τους.
Είναι αλήθεια πως, αυτή η ευρωπαϊκή ήπειρος έζησε και ζει ακόμη στον ακανόνιστο ρυθμό των διχασμένων παρορμήσεων και των φονικών παθών. Η μελέτη αυτή δεν, παραθέτει την ξεχωριστή ιστορία κάθε κράτους. Εξετάζει την ευρωπαϊκή ήπειρο στη σφαιρικότητά της και μεθοδολογικά έχει αποφασίσει να την αντιμετωπίσει ως έναν ιστορικό δρώντα, διάδοχο συνόλων που πάντα απειλούνται από μια κρίση και ονειρεύονται διάφορες ενοποιητικές διαδικασίες.
Για να επιτευχθεί αυτό προτείνεται μια χρονολογική δομή, σε έξι μέρη. Δομή που επιτρέπει να συνδυαστεί το πανόραμα του ατέλειωτου χρόνου με τις θεματικές προσεγγίσεις και τις ιδιαίτερες μελέτες. Τεκμηριωμένο με βάση την ιστορία κάθε ευρωπαϊκού κράτους, αλλά και τα παγκόσμια ιστορικά γεγονότα, το βιβλίο αυτό είναι επίσης ένα δοκίμιο σχετικά με τα ερωτήματα που εξακολουθεί να γεννά το παρελθόν, καθώς και με εκείνα που δημιουργεί το μέλλον.

24χ17 εκ., 703 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 940 (Ευρώπη - Ιστορία )
Άλλα πρόσωπα: Αλίκη Σαλίμπα (Μεταφραστής) , Παναγιώτα Θ. Σαλίμπα (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-08-0295-5
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0295-5
Βάρος: 1.151 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
26.09
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Gaillard, Jean - Michel
Ο Jean-Michel Gaillard είναι απόφοιτος της Ecole Normale Superieure του Saint-Cloud. Κάτοχος του ειδικού τίτλου εξειδίκευσης για διδασκαλία στη Μέση Εκπαίδευση και διδάκτωρ στην Ιστορία είναι απόφοιτος της περίφημης γαλλικής ΕΝΑ (Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης). Διετέλεσε διπλωματικός σύμβουλος της Γαλλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μετέχει στη συντακτική επιτροπή της επιθεώρησης L΄Histoire.

Rowley, Anthony
O Antony Rowley είναι κάτοχος του ειδικού τίτλου εξειδίκευσης για διδασκαλία στη Μέση Εκπαίδευση και διδάκτωρ στην Ιστορία. Διδάσκει στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι και είναι λογοτεχνικός σύμβουλος των εκδόσεων Plon-Perrin.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.