Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το διεθνές καθεστώς των θαλασσών και των ωκεανών
(Διεθνής πολιτική, διεθνές δίκαιο, διεθνής οργάνωση: Το διεθνές καθεστώς των θαλάσσιων βυθών, προστασία θαλάσσιου περιβάλλοντος, διεθνής οργάνωση και θάλασσα, το καθεστώς της Ανταρκτικής, το σύστημα της Ανταρκτικής)
Συγγραφέας:   Γρηγόρης Ι. Τσάλτας


Το διεθνές καθεστώς των θαλασσών και των ωκεανών
Οι ισχύοντες διεθνείς θεσμοί, τόσο σε επίπεδο κανόνων του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και του περιβάλλοντος όσο και σε επίπεδο διεθνών οργανισμών, μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια ουσιαστικής τιθάσευσης της κρατικής αλλά και της ανθρώπινης παρέμβασης, αρκούν σε ποσότητα και ποιότητα, ώστε το ποθητό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να προέλθει από την ορθολογική χρήση αλλά και διαχείριση των πόρων του θαλάσσιου περιβάλλοντος να μη θεωρείται ουτοπικό.
Εν τούτοις, τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα θεωρούνται αριθμητικώς πενιχρά λόγω της παράλληλης και ταυτόχρονης γεωμετρικής, ξέφρενης εξέλιξης στον τομέα της ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά και της καταλήστευσης ιδίως των ζώντων πόρων του.
[...] Γρηγόρης Τσάλτας (Από τα Συμπεράσματα)

24χ17 εκ., 422 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2 από 2
ISBN Set: 960-08-0296-3
ISBN13 Set: 978-960-08-0296-2
Ταξινόμιση DDC: 341 (Διεθνές δίκαιο ), 320 (Πολιτικές επιστήμες), 327 (Διεθνείς σχέσεις)
ISBN: 978-960-08-0298-6
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0298-Χ
Βάρος: 0.743 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
25.56
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τσάλτας, Γρηγόρης Ι.
Ο Γρηγόρης Ι. Τσάλτας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία. Το 1978 ανακηρύχθηκε διδάκτορας με το βαθμό άριστα, με θέμα διδακτορικής διατριβής: "La Grece et le droit de la mer", υπό την εποπτεία του καθηγητή και ακαδημαϊκού Rene Jean Dupuy. Το 1982 εξελέγη επιμελητής στην έδρα Διεθνούς Δικαίου στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε., το 1986 επίκουρος καθηγητής και το 1996 αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει σε πολλά ξένα πανεπιστήμια. Κάτοχος ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναπτυξιακών και Περιβαλλοντικών Μελετών, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Παν/μίου, Αντιπρόεδρος της Association Internationale du Droit de l΄Urbanisme. Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων στο χώρο του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης, που κυκλοφορούν στην ελληνική, γαλλική και αγγλική γλώσσα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.