Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διδακτική των θετικών επιστημών
(Εισαγωγή στη διδακτική διαδικασία)

Offer
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα βοήθημα για τους σπουδαστές θετικών επιστημών (μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς, βιολόγους), αλλά και ένα εγχειρίδιο επιμόρφωσης για όλους τους μάχιμους εκπαιδευτικούς αυτών των ειδικοτήτων, καθώς και για όλους όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ.
Στόχος του βιβλίου είναι να προσφέρει στον νέο εκπαιδευτικό (μαθηματικό, φυσικό, χημικό, βιολόγο):
- μια σύντομη ενημέρωση για θέματα εκπαίδευσης,
- γνώσεις σε θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και
- ένα πλάνο εργασίας που θα τον βοηθήσει στη διδακτική πράξη.
Όλο το υλικό που περιέχεται στο βιβλίο έχει αξιοποιηθεί από τον συγγραφέα στη διδακτική του πορεία με εξαιρετική επιτυχία.
Το βιβλίο αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται γενικά σε θέματα εκπαίδευσης. Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται σε θέματα μεθοδολογίας των θετικών επιστημών. Το τρίτο κεφάλαιο εξετάζει τη διδακτική πράξη και τα στοιχεία που συνθέτουν την επιτυχία της, ενώ το τέταρτο αναφέρεται στη μεθοδολογία επίλυσης προβλημάτων, χρήσιμη σε όλους τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν θετικές επιστήμες και θέλουν να δώσουν στους μαθητές τους τη δυνατότητα να μάθουν να επιλύουν προβλήματα.

24χ17 εκ., 255 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 500.07 (Φυσικές επιστήμες - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-423-124-9
ISBN (10ψήφιο): 960-423-124-3
Βάρος: 0.457 κιλά
Εκδότης: Σαββάλας
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
14.70
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.76
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτρης Καραγεώργος είναι μαθηματικός με διδακτορικές σπουδές στην Αγγλία. Υπηρέτησε τριάντα πέντε χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητής, γυμνασιάρχης, λυκειάρχης, σχολικός σύμβουλος, μόνιμος πάρεδρος και σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Διδάσκει ως επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (τομέας Παιδαγωγικής του τμήματος Φ.Π.Ψ.). Στη μακρόχρονη εκπαιδευτική του θητεία δίδαξε το μάθημα των μαθηματικών σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, ασχολήθηκε με τη σύνταξη αναλυτικών προγραμμάτων, τη συγγραφή διδακτικών εγχειριδίων, που διδάσκονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την παραγωγή υποστηρικτικού διδακτικού υλικού για τα μαθηματικά και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Έχει γράψει αρκετά βιβλία μαθηματικών και έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά και ξένα περιοδικά περισσότερες από πενήντα εργασίες που αναφέρονται στα προηγούμενα αντικείμενα και στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.