Η τυφλή πιανίστρια
zoom in
11.16€ -24% 8.48€

Στη Βιέννη του 18ου αιώνα ο αμφιλεγόμενος δρ Φραντς Άντον Μέσμερ αναλαμβάνει τη θεραπεία της δεκαοχτάχρονης Μαρίας Θηρεσίας Παραντίζ, η οποία έχει χάσει την όρασή της από τα τρία της χρόνια χωρίς κανένα προφανή λόγο. Η κοπέλα, προικισμένη πιανίστρια, τυγχάνει της εύνοιας της αυτοκράτειρας, κάτι από το οποίο επωφελείται ιδιαίτερα ο ραδιούργος αυλικός πατέρας της. Ο δρ. Μέσμερ, εισηγητής της θεωρίας του ζωικού μαγνητισμού, θα βρεθεί παγιδευμένος στις δολοπλοκίες της αυλής της Μαρίας Θηρεσίας των Αψβούργων, σε μια συγκλονιστική ιστορία για τη μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό, ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως. Σε αυτό το μυστηριώδες μυθιστόρημα ο Μπράιαν Ο` Ντόχερτι οδηγεί τον αναγνώστη, υπό τους ήχους της μουσικής του νεαρού Μότσαρτ, σε μια καθοριστική εποχή για την Ευρώπη, όταν οι ιδέες του Διαφωτισμού έπαιρναν σάρκα και οστά.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αργυρώ Μαντόγλου

Αργυρώ Μαντόγλου (Μεταφραστής)

Η Αργυρώ Μαντόγλου σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, Φιλοσοφία και Κριτική Θεωρία στην Αγγλία. Κείμενά της και κριτικά σημειώματα έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Συνεργάζεται με το ένθετο "Βιβλιοθήκη" της "Ελευθεροτυπίας". Το "Βλέφαρα με τατουάζ" είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της μετά από δύο ποιητικές συλλογές και έναν αριθμό μεταφράσεων. Έργα της: "Κατήχηση της Άνοιξης" (Γκοβόστης, 1992). "Γενέθλια βροχή" (Δελφίνι, 1995). "Βιρτζίνια Γουλφ cafe" (Aπόπειρα, 1999). "Βλέφαρα με τατουάζ" (Πατάκης, 2001) κ.ά.


Brian O΄ Doherty

Brian O΄ Doherty (Συγγραφέας)

O Μπράιαν O΄ Ντόχερτι γεννήθηκε το 1928 στην Ιρλανδία. Σπούδασε Ιατρική και το 1957 μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Ένας χαρισματικός πολυμαθής, ο O΄ Ντόχερτι έχει διατελέσει γιατρός, καλλιτέχνης (υπογράφει με το ψευδώνυμο Πάτρικ, ο Ιρλανδός), ιστορικός τέχνης, κριτικός, κινηματογραφιστής, κριτικός τέχνης για τους "New York Times" και αρχισυντάκτης του περιοδικού "Αrt in America". Σήμερα διδάσκει Καλές Τέχνες και ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο του Λονγκ Άιλαντ. Ήταν υποψήφιος για το βραβείο Booker το 2000 με το έργο του "The Deposition of Father McGreevy" και τιμήθηκε με το Sagittarius Prize για το βιβλίο του "Η τυφλή πιανίστρια".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
211
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.333 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση