Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ευρωμεσογειακές οικονομικές σχέσεις

Offer
Οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των χωρών της Ευρώπης με τις χώρες της Μεσογείου υπήρξαν ανέκαθεν ιδιαίτερα στενές και αλληλεξαρτώμενες. Η αλληλεξάρτηση αυτή συνεχίζεται εντονότερα σήμερα, μετά την άρση του διπολισμού.
Παρά την αδιαμφισβήτηση σημασία των μεσογειακών χωρών για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, και ιδιαίτερα για την Ελλάδα υπό τη διττή της ιδότητα ως μεσογειακής χώρας και πλήρους μέλους της ΕΕ, οι σχέσεις αυτές δεν έχουν τύχει επαρκούς επιστημονικής έρευνας. Ο συγγραφέας, εκκινώντας από τη διαπίστωση αυτή, επιχειρεί μια επιστημονική προσέγγιση της σημασίας των Τρίτων Μεσογειακών Χωρών για την ΕΕ, και αντιστρόφως. Το θεσμικό πλαίσιο των εξωτερικών οικονομικών σχέσεων της ΕΕ, οι έντονες προσπάθειες που κατεβλήθησαν εκ μέρους της, κατά την ευρωμεσογειακή συμβατική περίοδο, αλλά κυρίως η νέα εταιρική σχέση που εγκαθιδρύθηκε με τη Διάσκεψη της Βαρκελώνης το 1995, και τα αποτελέσματά της, αποτελούν το βασικό αντικείμενο της μελέτης αυτής.
Μέσα από το πρίσμα της σημερινής συγκυρίας, η νέα ευρωμεσογειακή συνεργασία αποτελεί πεδίο έρευνας όπου μπορούν να επαληθευτούν ή να διαψευστούν οι οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις της διεθνούς περιφερειακής ολοκλήρωσης.

24χ17 εκ., 309 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία )
ISBN: 978-960-218-331-1
ISBN (10ψήφιο): 960-218-331-4
Βάρος: 0.541 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
23.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ευάγγελος Αραμπατζής γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στην Ελβετία. Διετέλεσε συνεργάτης του Ιδρύματος Friedrich Naumann (Αθήνα), Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Σύμβουλος Υπουργείων και Επιχειρήσεων κ.λπ. Εργασίες του σε θέματα διεθνούς πολιτικής και διεθνών σχέσεων έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.