Όσα δεν έγραψα...
zoom in
12.78€ -26% 9.46€

Έχοντας θητεύσει επί σαράντα και πλέον χρόνια σε όλα τα είδη της δημοσιογραφίας (ρεπορτάζ, πολιτική ανάλυση, αρθρογραφία κ.ά.), ο Στάμος Ζούλας με το βιβλίο του "Όσα δεν έγραψα..." επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση σε πρόσωπα που γνώρισε και γεγονότα που έζησε. Ανασύροντας από το ημερολόγιο της μνήμης και από το προσωπικό του αρχείο πρόσωπα, γεγονότα, άγνωστα στοιχεία του πολιτικού παρασκηνίου, επιτυγχάνει να σχεδιάσει μια πολύτιμη τοιχογραφία της πρόσφατης ιστορίας του τόπου. Καταγράφει ανεπίσημες αλλά σημαίνουσες στιγμές των πολιτικών μας και κυρίως αποκαλύπτει περιστατικά καθημερινότητας στη ζωή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τα οποία καθιστούν το μεγάλο Έλληνα πολτικό λιγότερο απρόσιτο στον απλό πολίτη. Τέλος, ανατρέχοντας στις σημειώσεις του, προσπαθεί να μεταδώσει -κυρίως με πραότητα και χιούμορ- στους νεότερους παραστάσεις και εντυπώσεις που σφράγισαν τη ζωή της πρώτης μετά τον Εμφύλιο γενιάς.

Ηλίας Μακρής (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στη Γερμανία. Από το 1981 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το σκίτσο. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες "Το Βήμα", "Έθνος" και πολλά περιοδικά. Τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια σκιτσάρει στην εφημερίδα "Η Καθημερινή". Έχει κυκλοφορήσει τέσσερα λευκώματα με γελοιογραφίες.

Στάμος Ζούλας

Στάμος Ζούλας (Συγγραφέας)

Ο Στάμος Ζούλας γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωολοακαρνανίας το 1937. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και άρχισε να δημοσιογραφεί από είκοσι ετών στην "Καθημερινή". Πολιτικός συντάκτης στη Μεταπολίτευση, τίθεται επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ και αρχισυντάκτης το 1980. Αποχώρησε από την "Καθημερινή" το 1986 εν όψει της αγοράς της από τον Γ. Κοσκωτά και ανέλαβε διευθυντής της "Βραδυνής". Παρέμεινε στη θέση αυτή επί διετία και παραιτήθηκε όταν ο Γ. Κοσκωτάς αγόρασε και την εφημερίδα αυτή. Στη συνέχεια διετέλεσε επί διετία γενικός διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Αθηναίων 9,84 -του οποίου υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος. Επανήλθε στην "Καθημερινή" το 1990 ως σύμβουλος έκδοσης στην αρχή και στη συνέχεια ως διευθυντής της (1996-2002). Έφυγε από τη ζωή στις 20 Νοεμβρίου 2018, σε ηλικία 81 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
204
Διαστάσεις:
22x13
Βάρος:
0.312 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση