Μια σταγόνα ιστορία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μια σταγόνα ιστορία

Όταν η τρέλα συναντά το έγκλημα, η ιστορία γίνεται τραγική φάρσα

Δημήτρης Καμπουράκης

18.80€ -27% 13.72€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601609683

  • Κατηγορίες:

    Ιστορία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2003

  • Εκδότης

    Πατάκη

Είκοσι χιλιάδες μικρά παιδιά πεθαίνουν από ασφυξία μέσα στους σκοτεινούς σωλήνες των λονδρέζικων καμινάδων. Οι Άγγλοι εργολάβοι χρησιμοποιούσαν τους καπνοκαθαριστές σαν σκλάβους. (. . .) Ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΓ΄ διατάζει να στεγάζονται όλα τα πορνεία της γαλλικής επικράτειας δίπλα στις εκκλησίες, ώστε να μπορούν οι πελάτες να μπαίνουν από τη μια πόρτα κατευθείαν στην άλλη, για να παίρνουν άφεση αμαρτιών. (. . .) Επί αιώνες, οι Τούρκοι σουλτάνοι, με το που ανεβαίνουν στο θρόνο, σφάζουν νόμιμα όλα τα αδέλφια τους μαζί, για να μην κινδυνεύσει η εξουσία τους, κι έπειτα τους κάνουν μεγαλόπρεπες κηδείες, στις οποίες κλαίνε για τη φοβερή απώλεια. (. . .) Μια ακόμα σειρά απίθανες σταγόνες, διαλεγμένες από τον ωκεανό τρέλας που ονομάζεται ελληνική και παγκόσμια ιστορία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Δημήτρης Καμπουράκης

Δημήτρης Καμπουράκης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Καμπουράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1961 και σπούδασε οικονομικά. Είναι δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς (ANT1, Mega) και ραδιοφωνικούς σταθμούς (Real Fm, Βήμα Fm), σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
468
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.606 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Από τα πολύ καλά ιστορικά βιβλία που έχω διαβάσει…

★ ★ ★ ★

Από τα πολύ καλά ιστορικά βιβλία που έχω διαβάσει μέχρι τώρα. Χωρίς να είναι Παπαρρηγόπουλος, χωρίς να είναι και Πατάκης, σε βοηθάει να κατανοήσεις το γύρω σου κόσμο και φωτίζει μυστικά περάσματα και πτυχές της Ιστορίας μέσα στην οποία κινούμεθα ακόμη κι εμείς. Πόρνες, τρελοί, ομοφυλόφιλοι, δευτερόλεπτα άστοχων κινήσεων που αλλάζουν τον ρου της Ιστορίας στο τσακ. Ανυπομονώ για το δεύτερο βιβλιαράκι. Μερικές φορές παρασύρεσαι και θες να ανατρέξεις σε πηγές. Καθόλου κουραστικό, καθόλου βαρετό. Αξίζει να διαβαστεί ξανά και ξανά!!! Πάνος Τουρλής

Panos T.
(Αναρτήθηκε στις 09/09/2012)