Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Χρήση του Η/Υ και διαχείριση αρχείων
(Ελληνική έκδοση Windows 2000: Θεωρία, παραδείγματα: Θέματα για πρακτική εξάσκηση)

Χρήση του Η/Υ και διαχείριση αρχείων
To Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Κατάρτισης στους Υπολογιστές (European Computer Driving Licence - ECDL) είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δίπλωμα που πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του γνωρίζει τις βασικές έννοιες της Πληροφορικής και είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τις βασικές εφαρμογές ενός υπολογιστή.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε κάθε αρχάριο χρήστη, καθώς και σε κάθε υποψήφιο για τις εξετάσεις στην Ενότητα 2 - "Χρήση του Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων" του ECDL, καλύπτοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη χρήση βασικών εφαρμογών του Η/Υ και του λειτουργικού συστήματος, όπως:
-το περιβάλλον της επιφάνειας εργασίας
-τη διαχείριση και οργάνωση αρχείων
-την αντιγραφή, μετακίνηση και διαγραφή αρχείων
-τη χρήση του εργαλείου αναζήτησης
-τη δημιουργία αρχείων κειμένου
-τα μέσα διαχείρισης εκτυπώσεων
-τη συμπίεση αρχείων
-την προστασία του Η/Υ από ιούς κ.λπ.
Επιπλέον, στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται σε ένα πίνακα η μετάφραση στα Ελληνικά της νέας Έκδοσης 4.0 του Προγράμματος Σπουδών του ECDL μαζί με τις σελίδες του βιβλίου όπου αναπτύσσονται τα αντίστοιχα αντικείμενα γνώσης καθώς και ένα γλωσσάρι για την απόδοση στην Ελληνική, των Αγγλικών όρων που χρησιμοποιούνται.
Το συνοδευτικό CD-ROM περιέχει ένα τεστ για πρακτική εξάσκηση και αυτοαξιολόγηση το οποίο βασίζεται σε ένα πρόγραμμα προσομοίωσης των Windows 2000 της Microsoft. Στο περιβάλλον της πρακτικής εξάσκησης, ο χρήστης μπορεί να πειραματιστεί στο περιβάλλον προσομοίωσης των Windows για να βρει τη σωστή απάντηση. Η κάθε ερώτηση συνοδεύεται από ένα βίντεο απάντησης όπου παρουσιάζονται οι εναλλακτικοί τρόποι με τους οποίους ο χρήστης μπορεί να επιτελέσει τη ζητούμενη λειτουργία στο περιβάλλον των Windows. Στο περιβάλλον της αυτοαξιολόγησης ο χρήστης καλείται να εργαστεί στο περιβάλλον προσομοίωσης των Windows για να απαντήσει τις ερωτήσεις του τεστ. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του 60 λεπτά για να ολοκληρώσει το τεστ. Στο τέλος του τεστ μπορείτε να δείτε τη συνολική σας επίδοση καθώς και ένα πίνακα με τις σωστές και λάθος απαντήσεις.

24χ17 εκ., 268 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: ECDL
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.4 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Λειτουργικά συστήματα)
Άλλα πρόσωπα: Βασίλης Κατσούρος (Υπεύθυνος Σειράς) , Νίκος Χατζηγεωργίου (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-8319-02-8
ISBN (10ψήφιο): 960-8319-02-1
Βάρος: 0.572 κιλά
Εκδότης: Libris-Tech Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
10.70
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.52
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ειρήνη Σπυροπούλου αποφοίτησε το 1998 από το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 2000 απέκτησε διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Γλωσσική Τεχνολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 1998 εργάζεται στο τμήμα Ηλεκτρονικής Λεξικογραφίας του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ). Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα. Παράλληλα, εργάστηκε ως ωρομίσθια καθηγήτρια Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η Σταυρούλα (Ευίτα) Φωτεινέα απέκτησε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού αποφοιτώντας το 1992 από τον τομέα Πληροφορικής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Το 1999 της απενεμήθη από το ίδιο τμήμα ο τίτλος της Διδάκτορος στην Πληροφορική. Από το 1992 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ), ενώ από το 1999 κατέχει θέση Ερευνήτριας. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια και σύμβουλος σε πολλά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα της επιστήμης και της τεχνολογίας της Πληροφορικής. Παράλληλα, έχει σημαντική διδακτική εμπειρία σε θέματα Ψηφιακής Επεξεργασίας Σημάτων στο τμήμα ΗΜΜΥ του ΕΜΠ, διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Τεχνογλωσσία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και ως εισηγήτρια σε σεμινάρια Υπολογιστών και Πληροφορικής. Από το 1993 έχει συνεργαστεί ως επιμορφώτρια σε πολλούς φορείς, όπως το ΕΛΚΕΠΑ, το ΕΜΠ, το ΕΚΔΔ (ΙΔΕ), ενώ ανήκει στους καταλόγους των πιστοποιημένων επιμορφωτών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (ΠΙ) για θέματα Πληροφορικής στο πλαίσιο της επιμόρφωσης εκπαιδευτών στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.