Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διαμόρφωση των συμβάσεων
(Κριτήρια και τεχνική διαμόρφωσης: Το σταθερό περιεχόμενο της σύμβασης: Οι πρόδρομοι της σύμβασης και η μετέωρη σύμβαση: Οι πρωτογενείς υποχρεώσεις: Η εξασφάλιση από κινδύνους: Η σύμβαση και οι σχέσεις με τρίτους)
Συγγραφέας:   Δημήτρης Χ. Λιάππης


Η διαμόρφωση των συμβάσεων
Οι απαιτήσεις των σύγχρονων συναλλαγών αυξάνουν θεαματικά τη ζήτηση για συμβουλευτικές νομικές υπηρεσίες. Σε αυτό το πλαίσιο κάθε επιχείρηση και ο νομικός σύμβουλός της καλούνται σχεδόν καθημερινά να διαμορφώσουν και να διαπραγματευθούν συμβάσεις. Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα αν και πώς μπορεί η διαμόρφωση των συμβάσεων να αναλυθεί σε επιμέρους βήματα. Το έργο αυτό βασίστηκε στην αξιοποίηση τόσο της επιστημονικής συζήτησης όσο και της συναλλακτικής πρακτικής. Η ανάλυση ξεκινά από την εκάστοτε συναλλακτική ανάγκη και καταλήγει σε παράδειγμα ή πρόταση για την ικανοποίησή της. Η μελέτη πραγματεύεται κοινά προβλήματα της διαμόρφωσης των συμβάσεων γενικά. Αντλεί εξάλλου τα παραδείγματά της από διάφορες κατηγορίες συμβάσεων (δανειακές, κατασκευαστικές, εταιρικές, παροχής διαφημιστικών ή νομικών υπηρεσιών κλπ.).
Ο συγγραφέας εκθέτει μια σειρά κριτηρίων για τη διαμόρφωση των συμβάσεων. Αναλύει ζητήματα, που αναφέρονται στην τεχνική της διαμόρφωσης των συμβάσεων, με έμφαση στη συμβατική γλώσσα και δομή. Εκθέτει κριτικά το περιεχόμενο και τη λειτουργία τυποποιημένων όρων, που χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε σύμβαση. Ο συγγραφέας ασχολείται επίσης αναλυτικά με την προβληματική της διαμόρφωσης συμφωνιών, που προηγούνται της σύναψης μιας σύμβασης (MoUsʼ, προσύμφωνα κλπ.). Ιδιαίτερες σκέψεις αφιερώνονται επίσης στη διαμόρφωση των αιρέσεων. Αναλύονται ακόμα η τεχνική προσδιορισμού των πρωτογενών υποχρεώσεων από τη σύμβαση και τα μέσα για τη διαφοροποίηση της έντασης και του περιεχομένου τέτοιων υποχρεώσεων. Αναλυτικά αναπτύσσεται εξάλλου η προβληματική της εξασφάλισης των συμβαλλομένων από κινδύνους κατά τη λειτουργία της σύμβασης. Εκτίθενται, τέλος, προβλήματα για τη διαμόρφωση των συμβάσεων, που προκύπτουν από την αλληλεπίδρασή τους με άλλες, υφιστάμενες ή μελλοντικές συμβατικές σχέσεις.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κατά πρώτο λόγο στο νομικό της σύμβασης, δικηγόρο και συμβολαιογράφο. Η θεματολογία του μπορεί να ενδιαφέρει επίσης το δικαστή και τον πληρεξούσιο δικηγόρο, που θέλουν να κατανοήσουν μια ήδη καταρτισμένη σύμβαση. Θα μπορούσε ακόμα να σταθεί χρήσιμο και στον ίδιο τον υποψήφιο συμβαλλόμενο ή στον (οικονομικό, τεχνικό κ.ο.κ.) σύμβουλό του.

24χ17 εκ., 329 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο), 340.56 (Αστικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-301-792-9
ISBN (10ψήφιο): 960-301-792-2
Βάρος: 0.65 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
36.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

34.20
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.