Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανακοπή κατά της εκτελέσεως και αίτηση αναστολής κατά τον κώδικα πολιτικής δικονομίας
Συγγραφέας:   Δημήτριος Χ. Μακρής


Ανακοπή κατά της εκτελέσεως και αίτηση αναστολής κατά τον κώδικα πολιτικής δικονομίας
Το έργο αναφέρεται στην ανακοπή κατά της εκτελεστικής διαδικασίας καθώς και στην αίτηση αναστολής αυτής κατά τον ΚΠολΔ. Στο πρώτο τμήμα του διαπραγματεύεται το δικόγραφο της ανακοπής σε όλες τις μορφές της, τους λόγους αυτής, την προθεσμία ασκήσεώς της και όλα τα ζητήματα που ρυθμίζονται από τις διατάξεις των άρθρων 933 - 937 ΚΠολΔ, με ιδιαίτερη επιπλέον αναφορά σε ζητήματα προσωπικής κρατήσεως. Στο δεύτερο μέρος γίνεται μια συνοπτική αναφορά σε ζητήματα που αφορούν την αίτηση αναστολής αφενός μεν της εκτελεστικής διαδικασίας κατʼ άρθρο 938 ΚΠολΔ, αφετέρου δε της προσωρινής εκτελεστότητας κατʼ άρθρο 912 ΚΠολΔ. Δίνεται ιδιαίτερο βάρος στη νομολογία των δικαστηρίων και υπάρχουν πολλές παραπομπές σε αποφάσεις Πρωτοδικείων και Εφετείων αλλά και του Αρείου Πάγου, μέχρι και το έτος 2003. Στη συνέχεια παρατίθενται οδηγίες προς σύνταξη δικογράφων ανακοπών και αιτήσεων αναστολών και σχέδιά δικαστικών αποφάσεων. Το βιβλίο απευθύνεται κατʼ αρχήν σε δικαστικούς λειτουργούς, καθόσον έχει συγκεντρωθεί πλήθος πρόσφατης νομολογίας, χρήσιμης για την εκδίκαση ανακοπών και αιτήσεων αναστολών σε όλες τις μορφές τους, χωρίς να παραλείπεται και η θεωρητική προσέγγιση πολλών θεμάτων, ενώ παρατίθενται και εκτενή σχέδια δικαστικών αποφάσεων για αντιμετώπιση διαφόρων λόγων ανακοπής και άλλων ισχυρισμών.
Επίσης όμως απευθύνεται και στους δικηγόρους, ιδιαίτερα τους, νέους αφού, εκτός από συγκεντρωμένη θεωρητική και νομολογιακή ύλη περί του δικογράφου της ανακοπής και της αίτησης αναστολής, περιλαμβάνει και οδηγίες για τη σύνταξη δικογράφων και την αποφυγή αοριστιών. Ο συγγραφέας Δημήτρης Μακρής είναι Πρωτοδίκης από το έτος 1999 και έχει υπηρετήσει μέχρι σήμερα στα Πρωτοδικεία Αθηνών, Ναυπλίου και Τρίπολης.

24χ17 εκ., 226 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 340.56 (Αστικό δίκαιο), 347.05 (Πολιτική δικονομία)
ISBN: 978-960-301-793-6
ISBN (10ψήφιο): 960-301-793-0
Βάρος: 0.444 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
34.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

32.30
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.