Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εγκλήματα περί το νόμισμα
(Άρθρα 207-215 ΠΚ)
Συγγραφέας:   Στέφανος Κ. Παύλου


Εγκλήματα περί το νόμισμα
Πρόκειται για απολύτως αναθεωρημένη έκδοση που κατέστη αναγκαία λόγω της εκτεταμένης τροποποίησης του σχετικού κεφαλαίου των εγκλημάτων περί το νόμισμα μετά τον ν. 2948/2001, που συνδυάσθηκε με την εισαγωγή του ευρώ στην ελληνική και στην εν γένει ευρωπαϊκή οικονομία. Ήδη η πραγματικότητα των οικονομικών σχέσεων, που συνδέονται με την εισαγωγή του ευρώ στην ευρωπαϊκή και στην ελληνική οικονομία, αποτελούν αφετερία και έναν προφανή αναπροσδιορισμό των πραγματικών δεδομένων που σηματοδοτούν καίρια την προβληματική του εννόμου αγαθού, και φωτίζουν ακόμη περισσότερο την διάχυτη υπερκρατική διάσταση των σχετικών εγκλημάτων περί το νόμισμα. Η νέα ρύθμιση των εγκλημάτων περί το νόμισμα εμπλουτίστηκε με τη θέσπιση καινούργιων εγκλημάτων, με την επαύξηση των ποινών και τη ρύθμιση της ευθύνης των νομικών προσώπων.
Η επικαιροποίηση λοιπόν της παρούσας έκδοσης εντοπίζεται στα ακόλουθα σημεία: καταρχήν προσαρμόστηκε η ερμηνεία στην ισχύουσα σήμερα κανονιστική - κυρωτική ρύθμιση και έγινε εκτενής ανάλυση των προϋποθέσεων των νέων εγκλημάτων. Σε όλη δε την έκταση των αναλύσεων ελέγχθηκαν οι πιο βασικές από τις βιβλιογραφικές πηγές και προσαρμόστηκαν στις νεότερες εκδόσεις.
Ενσωματώθηκαν επίσης οι πιο σύγχρονες βιβλιογραφικές πηγές και κυρίως οι πλέον πρόσφατες αποφάσεις των δικαστηρίων. Τέλος, κι αυτό αποτέλεσε ένα σημαντικό επίσης μέρος της παρούσας εργασίας, αξιολογήθηκαν νεότερες απόψεις και κυρίως η σχετική στη θεωρία συζήτηση σχετικά με κάποιες καίριες θέσεις του συγγραφέα, ενώ συνδέθηκε το πρόβλημα της παραχάραξης του νομίσματος με το «οργανωμένο έγκλημα» και το «ξέπλυμα βρόμικου χρήματος».
Πρόκειται δηλαδή για ένα από την αρχή συνολικά αναθεωρημένο έργο, που καλύπτει απολύτως όλες τις πτυχές της ερμηνείας των εγκλημάτων περί το νόμισμα.

22χ15 εκ., 478 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Εκδόσεις Ποινικού Δικαίου
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 345 (Ποινικό δίκαιο)
Άλλα πρόσωπα: Ιωάννης Ε. Μανωλεδάκης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-301-778-3
ISBN (10ψήφιο): 960-301-778-7
Βάρος: 0.674 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
46.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

43.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.