Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το εκπαιδευτικό λογισμικό και η αξιολόγησή του

Offer
Το εκπαιδευτικό λογισμικό συχνά αποτελεί μέρος του συνολικού διδακτικού υλικού μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας και πρέπει να είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο έτσι ώστε να διευκολύνει τη μάθηση και να εκπληρώνει συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορεί ο εκπαιδευτής-δάσκαλος αφενός μεν να συνεισφέρει στη διαδικασία σχεδίασης και ανάπτυξης του εκπαιδευτικού λογισμικού, αφετέρου δε να μπορεί να αξιολογήσει σωστά το εκπαιδευτικό λογισμικό που θα χρησιμοποιήσει. Με δεδομένη τη σημασία της συνεισφοράς του καλού εκπαιδευτικού λογισμικού στην εκπαιδευτική διαδικασία, η αξιολόγησή του καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική. Το εκπαιδευτικό λογισμικό θα πρέπει να αξιολογείται από εκπαιδευτική-μαθησιακή αλλά και από τεχνολογική άποψη, για να διαπιστωθεί ο βαθμός αποτελεσματικότητας και καταλληλότητάς του, με κύριους αξιολογητές τους εκπαιδευτές, τους εκπαιδευόμενους και τους τεχνικούς.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως στο δάσκαλο-εκπαιδευτή (οποιασδήποτε βαθμίδας εκπαίδευσης), αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο ασχολείται με το εκπαιδευτικό λογισμικό, τη σχεδίαση και την αξιολόγησή του.

24χ17 εκ., 335 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστήμες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-375-579-1
ISBN (10ψήφιο): 960-375-579-6
Βάρος: 0.576 κιλά
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
18.80
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.97
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παναγιωτακόπουλος, Χρήστος Θ.
Ο Χρήστος Θ. Παναγιωτακόπουλος είναι μαθηματικός, Δρ. Επιστημών Αγωγής (Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας), με μεταπτυχιακή επιμόρφωση στη μεθοδολογία της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Από το 1981 μέχρι το 1989 εργάστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διδάσκοντας Μαθηματικά και Πληροφορική. Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων σχετικών με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και νέες τεχνολογίες και δημοσιευμένων μελετών σχετικών με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα. Τον Οκτώβριο του 2001 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πιερρακέας, Χρήστος
Ο Χρήστος Πιερρακέας διδάσκει Στατιστική και Πληροφορική στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο της Πάτρας και είναι Βοηθός Συντονιστή στο Πρόγραμμα Σπουδών Πληροφορικής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Πιντέλας, Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης Πιντέλας είναι Καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Από το 1992 διευθύνει το Εργαστήριο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικού Λογισμικού (ΕΑΕΛ).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.