Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βασικές αρχές οικονομίας και διοίκησης

Βασικές αρχές οικονομίας και διοίκησης
Το παρόν βιβλίο πραγματεύεται τις βασικές αρχές της οικονομικής θεωρίας και της Διοικητικής Επιστήμης που είναι ιδιαίτερα απαραίτητες για τους σπουδαστές, αλλά και για όλους εκείνους τους αναγνώστες που επιθυμούν να κατανοήσουν τα βασικά εργαλεία, τις μεθόδους, τις τεχνικές και όλα τα αναγκαία και απαραίτητα στοιχεία που θα τους εισάγουν στα βασικά βήματα και στις γνώσεις της οικονομικής αλλά και της διοικητικής επιστήμης.
Το βιβλίο αυτό εκτός από τις βασικές έννοιες και τις κατηγορίες των επιχειρήσεων πραγματεύεται και τις μορφές της αγοράς αναλύοντας επίσης τις βασικές μικροοικονομικές έννοιες που σχετίζονται με τις προσδιοριστικές δυνάμεις της αγοράς των αγαθών, όπως για παράδειγμα τη προσφορά, τη ζήτηση, τη καμπύλη των παραγωγικών δυνατοτήτων, τις θεωρίες του καταναλωτή και του παραγωγού. Εν συνεχεία αναλύονται οι βασικές μακροοικονομικές έννοιες, όπως για παράδειγμα εκείνες του προϊόντος, των εσόδων και του εισοδήματος. Περαιτέρω αναλύονται τα βασικά στοιχεία της οργάνωσης και της διοίκησης, όπως για παράδειγμα της στρατηγικής, του προγραμματισμού και της παραγωγής. Ακολουθεί μια βασική ανάλυση σχετική με τις κυριότερες χρηματοοικονομικές έννοιες και τα βασικά εκείνα στοιχεία του οικονομικού και χρηματοοικονομικού προγραμματισμού. Τέλος στα υπόλοιπα κεφάλαια παρουσιάζονται κάποιες πιο εξειδικευμένες έννοιες, όπως για παράδειγμα η χρηματοδότηση και αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων, τα υποδείγματα εισροών-εκροών, τα οικονομετρικά υποδείγματα, οι συναρτήσεις παραγωγής και κόστους, η παλινδρόμηση, η έρευνα αγοράς και η ανάλυση ερωτηματολογίου, που αναφέρονται σε πιο σύνθετα αλλά και πιο εξειδικευμένα θέματα και παράγοντες που συντελούν στον υπολογισμό των εννοιών αυτών.
Συμπερασματικά το βιβλίο αυτό σκοπεύει αφενός στο να βοηθήσει την κατανόηση των βασικών οικονομικών και διοικητικών θεμάτων και αφετέρου στο να συμβάλλει στην εξοικείωση του αναγνώστη με τη θεωρία και τις εφαρμογές των οικονομικών, διοικητικών και χρηματοοικονομικών εννοιών.

24χ16 εκ., 580 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 658 (Διοίκηση και οργάνωση )
ISBN: 978-960-351-455-8
ISBN (10ψήφιο): 960-351-455-1
Βάρος: 1.185 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
35.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

32.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Κορρές διδάσκει ως Επίκουρος Καθηγητής (εκλεγμένο μέλος ΔΕΠ) στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει συνεργασθεί με πολλά ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Αποφοίτησε από το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά το 1984 και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Έσσεξ (Αγγλία) από όπου πήρε το πτυχίο Master of Arts και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary and Westfield College) για το Ph.D. στην οικονομική επιστήμη.

Ο Γεώργιος Ιωάν. Πολυχρονόπουλος σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και Φιλοσοφία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Πανεπιστήμια Sir George Williams Univ. Canada (Diploma), Univ. de Montreal (Cert.), Concordia University, Montreal (MSc), City University, London (Ph. D. Research) και Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Ph. D.). Είναι τακτικός καθηγητής οικονομικών στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών, επισκέπτης καθηγητής στο ΠΣΕ του ΤΕΙ Πειραιά και καθηγητής σε μεταπτυχιακά προγράμματα ΜΒΑ σε συνεργασία με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1980 - 89) και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, εξωτερικός συνεργάτης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Πολυτεχνείο), το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.) και οικονομικός σύμβουλος στην καναδική Kool Shade Co, Winnepeg, Manitoba.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.