Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στη διδακτική της κοινωνικής και παιδαγωγικής εργασίας του νηπιαγωγείου
Συγγραφέας:   Μαρία Ι. Σακελλαρίου


Εισαγωγή στη διδακτική της κοινωνικής και παιδαγωγικής εργασίας του νηπιαγωγείου
Με το βιβλίο αυτό επιχειρείται μια εισαγωγή στη Διδακτική της Κοινωνικής και Παιδαγωγικής Εργασίας του Νηπιαγωγείου. Έναυσμα της συγγραφής αποτέλεσαν η υφιστάμενη σχολική πραγματικότητα και ο σύγχρονος προβληματισμός της Παιδαγωγικής Επιστήμης. Στη θεματική του περιλαμβάνονται η εξέλιξη της Κοινωνικοπαιδαγωγικής Διαδακτικής, ο ρόλος της Κοινωνικής Παιδαγωγικής, η θεωρία, η πράξη και ο σχεδιασμός της διδακτικής διαδικασίας. Παράλληλα γίνεται διεξοδική αναφορά στις τυπικές μορφές διδακτικού σχεδιασμού της Κοινωνικής και Παιδαγωγικής Εργασίας του Νηπιαγωγείου. Η συνεχής εξέλιξη των θεμάτων της αγωγής προϋποθέτει διαρκή προβληματισμό και ενημέρωση για να μπορέσει ο παιδαγωγός της προσχολικής αγωγής να ανταποκριθεί πληρέστερα στο διδακτικό και παιδαγωγικό του έργο. Προς αυτήν την κατεύθυνση το παρόν πόνημα ευελπιστεί να προσφέρει μια μικρή βοήθεια.

23χ16 εκ., 214 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.495 (Εκπαίδευση - Ελλάς), 370 (Εκπαίδευση. Παιδαγωγική)
ISBN: 978-960-8325-10-4
ISBN (10ψήφιο): 960-8325-10-2
Βάρος: 0.362 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
14.27
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μαρία Ι. Σακελλαρίου είναι πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και των Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τον διετή κύκλο σπουδών του Μεταπτυχιακού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση στα "Παιδαγωγικά" όπου και απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα. Παρακολούθησε σειρά παιδαγωγικών μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Συμμετείχε σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και σε επιστημονικές επιτροπές. Παρείχε εκπαιδευτικό έργο στα πλαίσια της διδασκαλίας των μαθημάτων "Παιδαγωγικά" και "Ειδική διδακτική" στη θεολογική σχολή του Α.Π.Θ. Το συγγραφικό της έργο και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από την Κοινωνική Μάθηση. Από το 1995 διδάσκει ως καθηγήτρια στην Α΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.