Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η γυναίκα της υπαίθρου στην Ελλάδα
Συγγραφέας:   Ιωάννα Αθηνά Μίχου


Η γυναίκα της υπαίθρου στην Ελλάδα
Περιεχόμενα του βιβλίου μεταξύ των άλλων είναι:
Η οικονομική, κοινωνική και νομική θέση της γυναίκας της υπαίθρου καθώς και η κοινωνική της ασφάλιση.
Η συμβολή της γυναίκας στην αγροτική ανάπτυξη και η ανάληψη δραστηριοτήτων για τη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής της θέσης.
Η εκπαίδευση-επαγγελματική κατάρτιση της γυναίκας.
Συμπεράσματα-προτάσεις.

24χ17 εκ., 358 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 305.4 (Γυναίκα), 630 (Γεωργία)
ISBN: 978-960-351-427-5
ISBN (10ψήφιο): 960-351-427-6
Βάρος: 0.754 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
30.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.51
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ιωάννα Αθ. Μίχου γεννήθηκε στο Ξηροχώρι Ολυμπίας Ηλείας από αγροτική οικογένεια. Τελείωσε το γυμνάσιο Ζαχάρως Ηλείας. Το 1962 έλαβε το Πτυχίο της Χαροκοπείου Ανώτατης Σχολης Οικιακής Οικονομίας. Το 1954 προσλήφθηκε ως υπάλληλος Αγροτικής Οικιακής Οικονομίας (Α.Ο.Ο.) στο Υπουργείο Γεωργίας, όπου υπηρέτησε για 30 συνεχή έτη, από τα οποία τα 26 σε επιτελικές Υπηρεσίες (Διευθυντικές θέσεις). Κατά της διάρκεια της υπηρεσίας της στο Υπουργείο Γεωργίας πραγματοποίησε μετεκπαιδεύσεις και σεμινάρια στο εξωτερικό (Ολλανδία, Ισραήλ, Αυστρία, Ισπανία) καθώς και στο εσωτερικό, σε θέματα Αγροτικής Οικιακής Οικονομίας, Γεωργικών Εφαρμογών - Γεωργικής Εκπαίδευσης, Προγραμματισμού, Γεωργικού Συνεργατισμού, Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Δημόσιας Διοίκησης κ.α. Το 2000 έλαβε το πτυχίο " Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας" του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Η Ιωάννα Αθ. Μίχου κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της στο Υπουργείο Γεωργίας συνέβαλε ουσιαστικά στην οργάνωση και λειτουργία της υπηρεσίας ΑΟΟ, συμμετείχε σε ομιλίες σε σχετικά σεμινάρια και συνέδρια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό (Ισπανία, Δανία, Γαλλία, Αγγλία κ.α.), σε σύνοδο του FAO και της διεθνούς Ομοσπονδίας Οικιακής Οικονομίας (IFHE). Επίσης συμμετείχε σε διακρατικά προγράμματα της Ε.Ε. σε θέματα σχετικά με τις γυναίκες της υπαίθρου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.