Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ζητήματα από την επίδοση πράξεων της αναγκαστικής εκτελέσεως

Ζητήματα από την επίδοση πράξεων της αναγκαστικής εκτελέσεως
Η μελέτη επιδιώκει να καταδείξει τη σημασία του δικαίου της επιδόσεως διαδικαστικών πράξεων στο χώρο της αναγκαστικής εκτελέσεως, εμβαθύνοντας σε εκείνα τα ζητήματα, τα οποία αναδεικνύουν τις ιδιαιτερότητες της διαδικασίας.
Αρχικά προσδιορίζεται η έννοια και η λειτουργία της επιδόσεως σε άμεση συνάρτηση με την τελολογία της ως δικονομικού θεσμού, ο οποίος επιδιώκει την εμπέδωση ασφάλειας δικαίου.
Διερευνάται επίσης ο λειτουργικός σύνδεσμος της επιδόσεως πράξεων της διαδικασίας αναγκαστικής εκτελέσεως με το δικαίωμα δικαστικής προστασίας τόσο του δανειστή, όσο και του οφειλέτη, καθώς και με το δικαίωμα ακροάσεως του τελευταίου.
Στη συνέχεια το ενδιαφέρον της μελέτης επικεντρώνεται σε ορισμένες θεμελιώδεις θεματικές ενότητες, όπως την επίδοση σε αντίκλητο, την επίδοση σε νομικό πρόσωπο, τη διενέργεια της επιδόσεως στο εξωτερικό, τη λειτουργία της επιδόσεως για την πραγματοποίηση της ως β€œυπερόριας” χαρακτηριζόμενης αναγκαστικής εκτελέσεως, τις μορφές της ελαττωματικής επιδόσεως και τις συνέπειές τους στην εκτελεστική διαδικασία.
Τη μελέτη χαρακτηρίζει η προσπάθεια της ανευρέσεως λύσεων, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τόσο τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τη λειτουργία της επιδόσεως, όσο και τα θεμελιώδη δικονομικά δικαιώματα του επισπεύδοντα δανειστή και του καθού η εκτέλεση οφειλέτη.

24χ17 εκ., 306 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 347.05 (Πολιτική δικονομία)
ISBN: 978-960-15-0815-3
ISBN (10ψήφιο): 960-15-0815-5
Βάρος: 0.648 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
30.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

29.04
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.