Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κατάθεση ψυχής
(Το οδοιπορικό μιας ζωής)
Συγγραφέας:   Νίκος Γ. Χουρδάκης


Κατάθεση ψυχής
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου ο Νίκος Χουρδάκης ξεδιπλώνει και εμφανίζει βιωματικά την ιστορία του Επάνω Μεραμπέλλου, αλλά και ολόκληρου του Νομού Λασιθίου της Κρήτης. Εραστής της παράδοσης, ερευνητικός, φιλοσοφεί, κρίνει με πνεύμα ανήσυχο και θετικό. Καταγράφει και αποτυπώνει στο χαρτί με τα μάτια της ψυχής και του νου του την ιστορία, διασώζοντας πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις, πληροφορίες για τόπους, μνημεία, τεχνίτες, έθιμα, θρύλους και παραδόσεις.
Το ανεκτίμητο γλωσσικό ταλέντο του συνδυασμένο με το πύρωμα της ψυχής του για τον τόπο του οδηγούν τον αναγνώστη να σχηματίσει τη μορφή ενός γνήσιου Κρητικού, με ευρείς ορίζοντες, που αγαπάει με πάθος τον τόπο του, έναν άνθρωπο δημιουργικό, σεμνό, με χιούμορ, γνώση και αστείρευτη διάθεση για προσφορά σε κάθε τομέα που βάζει θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο σ΄ αυτόν τον τόπο που αγάπησε.
Το βιβλίο είναι μια ουσιαστική κατάθεση στην Κρήτη, στην Ελλάδα και στην ελληνική ιστορία γενικότερα.
(Ι. Μ. Χατζηφώτης)

24χ17 εκ., 493 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 949.72 (Κροατία - Ιστορία - Προσωπικές αφηγήσεις)
ISBN: 978-960-302-212-1
ISBN (10ψήφιο): 960-302-212-8
Βάρος: 1.373 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Χουρδάκης, Νίκος Γ.
Ο Νίκος Χατζη Γεωργίου Χουρδάκης, γόνος ιστορικής οικογένειας, γεννήθηκε στη Νεάπολη Μεραμπέλου. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Δημόσιες Σχέσεις. Κατά την περίοδο της κατοχής αναπτύσσει πατριωτική δράση επανιδρύοντας τον Προσκοπισμό στην Νεάπολη στις τάξεις του οποίου οι νέοι διατήρησαν υψηλό εθνικό φρόνημα κατά τα δύσκολα αυτά για το Έθνος χρόνια και εξέδιδε το περιοδικό "Προσκοπική Φωνή". Το έτος 1945 κατατάσσεται στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών με ατομική πρόσκληση και υπηρετεί 60 μήνες έως το έτος 1950. Ως αξιωματικός έργου αποφράσσει τον ιστορικό λαβύρινθο της Μεσσαράς και εκκαθαρίζει τα ναρκοπέδια των νομών Ηρακλείου - Λασιθίου. Το 1949 με εντολή του Γ.Ε.Σ. τοποθετείται στο Εθνικό Ίδρυμα και του ανατίθεται η ανοικοδόμηση των Οικοκυρικών Σχολών Νεαπόλεως, που ιδρύθηκαν με την εισήγησή του. Το 1951 το Εθνικό Ίδρυμα του αναθέτει τη Διεύθυνση της Εθνικής Εστίας στο Αχίλλειο Ανάκτορο στην Κέρκυρα και στη συνέχεια στον Πύργο της Βασιλίσσης στην Αθήνα. Το ίδιο έτος νυμφεύεται την Αικατερίνη Παπαγιάννη και αποκτούν δυο γιους. Το 1967 απομακρύνεται από την Εστία και το έτος 1968 ιδρύουν με τη σύζυγό του τα ξενοδοχεία Mirabello και Mirabello Village. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων του απένειμε στις 20 Νοεμβρίου 2002 το Παράσημο του "Αργυρού Φοίνικος" "δια τας προς τον Προσκοπισμόν της Ελλάδος εξαιρετικάς υπηρεσίας του". Ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ηρακλείου τον ανακήρυξε "Επίτιμο μέλος" του σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου στις 27 Σεπτεμβρίου 2002, για τη συμβολή του στην πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.