Ο δρόμος των μπαχαρικών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο δρόμος των μπαχαρικών

Ιστορία πολιτικής και πολιτισμών

Giles Milton

Μια όμορφα ειπωμένη περιπετειώδης ιστορικά τεκμηριωμέμη αφήγηση από πρώτο χέρι και μια σαγηνευτικά χρωματισμένη αναπαράσταση του κόσμου των Ανακαλύψεων που άνοιξε το 17ο αιώνα.
Ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1616, ένας Άγγλος τυχοδιώκτης, ο Ναθαναήλ Κούρθοπ, αποβιβάστηκε στη στεριά ενός απομακρυσμένου νησιού των Ανατολικών Ινδιών με μια μυστική κι επικίνδυνη αποστολή -να πείσει τους κυνηγούς κεφαλών που κατοικούσαν στη νήσο Ρουν να παραχωρήσουν στην Αγγλία το μονοπώλιο του μοσχοκάρυδου, ενός μπαχαρικού αμύθητης αξίας στην Ευρώπη.
Η ενθουσιώδης υποδοχή που ανέλπιστα του επιφύλαξαν οι ιθαγενείς εξόργισε τους Ολλανδούς, οι οποίοι είχαν ανάλογες με τους Άγγλους βλέψεις και ήταν επίσης αποφασισμένοι να αποκτήσουν τον έλεγχο του παγκοσμίου αποθέματος μοσχοκάρυδου.
Για πέντε χρόνια, ο Κούρθοπ και η ομάδα των τριάντα λιμοκτονούντων ανδρών του άντεξαν την πολιορκία μίας δύναμης εκατό φορές μεγαλύτερης κι έθεσαν σε κίνηση γεγονότα που όχι μόνο οδήγησαν στην ανακάλυψη της μεγαλύτερης πόλης στη γη, αλλά και στη συγγραφή μιας από τις πιο σημαντικές σελίδες της Παγκόσμιας Πολιτικής και Πολιτισμικής Ιστορίας.

Χίλντα Παπαδημητρίου (Μεταφραστής)

Η Χίλντα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Καλλιθέα το 1957. Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, ακούγοντας Neil Young και Bob Dylan. Σπούδασε Νομικά και για μια εικοσαετία είχε το δισκάδικο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Από το 1994 ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση. Μεταξύ άλλων έχει μεταφράσει: John Barth, Percival Everett, Jonathan Coe, Bob Dylan, Leonard Cohen, Jane Smiley, A. Bezzeridis, Raymond Chandler, Nick Hornby, Minette Walters κ.ά. Μια από τις πιο πρόσφατες μεταφράσεις της που αγαπά πολύ είναι το "Όλες οι χάρες του ουρανού" του Dinaw Mengestu. Επίσης, έχει γράψει δύο μονογραφίες για τους Beatles και τους Clash, για τις εκδόσεις "Απόπειρα", και είναι τακτική συνεργάτης του διαδικτυακού μουσικού περιοδικού www.mic.gr

Giles Milton

Giles Milton (Συγγραφέας)

Ο Τζάιλς Μίλτον γεννήθηκε το 1966 στο Μπακιγχαμσάιρ της κεντρικής Αγγλίας. Φοίτησε στο σχολείο Λάτιμερ Άπερ του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων, καθώς και μιας σειράς ιστορικών βιβλίων όπου με γλαφυρό αφηγηματικό τρόπο καταγράφει γνωστά αλλά και λιγότερο γνωστά και παράξενα γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας. Τα ιστορικά του έργα, τα οποία βασίζονται σε προσωπικές μαρτυρίες, ημερολόγια, περιοδικά, επιστολές, πρωτογενείς πηγές, έχουν σημειώσει επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες.

Το βιβλίο Ρώσικη ρουλέτα (2014) καταγράφει τις απαρχές των μυστικών υπηρεσιών και τις προσπάθειες Βρετανών κατασκόπων να ματαιώσουν τα σχέδια του Λένιν για παγκόσμια επανάσταση. Στο βιβλίο Ο ανορθόδοξος πόλεμος του Τσόρτσιλ (Μίνωας, 2017) ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία μιας άκρως μυστικής οργάνωσης που συγκροτήθηκε στο Λονδίνο έχοντας ως αποστολή την καταστροφή της πολεμικής μηχανής του Χίτλερ διά μέσου τολμηρών επιχειρήσεων δολιοφθοράς.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Ο άνθρωπος από τη Γροιλανδία (μυθιστόρημα, 2017), Wolfram – Ένα αγόρι πάει στον πόλεμο (ιστορία, 2011), Η μύτη του Εδουάρδου Τρένκομ (μυθιστόρημα, 2008) και o Χαμένος Παράδεισος (2008), μια συγκλονιστική μαρτυρία για την καταστροφή της Σμύρνης. Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει ξεπεράσει τα 32.000 αντίτυπα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Ο συγγραφέας έχει γράψει ακόμα δύο μυθιστορήματα και τρία παιδικά βιβλία, εκ των οποίων τα δύο έχει εικονογραφήσει η σύζυγός του, Αλεξάνδρα Μίλτον. Ζει στο Λονδίνο με τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες τους.

www.gilesmilton.com
Facebook: @GilesMiltonWriter
Twitter: @GilesMilton1


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
358
Διαστάσεις:
24x15
Βάρος:
0.665 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση