Τελική λύση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τελική λύση

Μυθιστόρημα

Κώστας Γρίβας

Στο κοντινό μέλλον η Κύπρος έχει ενοποιηθεί ξανά. Η τουρκοκυπριακή και η ελληνοκυπριακή κοινότητα έχουν ξεπεράσει τις αντιθέσεις τους και ζουν αρμονικά. Η Κύπρος έχει αποστρατιωτικοποιηθεί και αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον.
Όμως ο μεγάλος της γείτονας, η Τουρκία, δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή. Οι Τουρκοκύπριοι ξεφεύγουν από την κηδεμονία της και η Τουρκία χάνει την επιρροή της στη Μεγαλόνησο.
Ταυτόχρονα, η απόρριψη της Τουρκίας από την Ευρώπη έχει τινάξει στον αέρα την εύθραυστη εσωτερική ισορροπία της τουρκικής κοινωνίας. Η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία της χώρας θέλει να δώσει ένα νέο όραμα στον τουρκικό λαό και να εκτρέψει την εσωτερική ένταση προς το εξωτερικό. Το όραμα που αντικαθιστά το ευρωπαϊκό όνειρο είναι η «αγνή», «καθαρή» επέκταση, διά της απόκτησης νέων εδαφών, και η Κύπρος είναι το ιδανικό μέρος από όπου η Τουρκία μπορεί να ξεκινήσει αυτή την εκστρατεία.
Εκεί λοιπόν που κανείς δεν το περιμένει, η Τουρκία εισβάλλει αιφνιδιαστικά στη Μεγαλόνησο με μια τεράστια αερομεταφερόμενη δύναμη. Μια φονική κουρτίνα σκεπάζει το κυπριακό έδαφος, αδρανοποιώντας κάθε αντίσταση μέσα σε μερικές ώρες. Όμως, ένας αστάθμητος παράγοντας τινάζει στον αέρα τα σχέδια των εισβολέων: Η απροθυμία των Κυπρίων να δεχτούν τη μοίρα τους...

Κώστας Γρίβας

Κώστας Γρίβας (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Γρίβας έχει εργαστεί ως υπεύθυνος του ερευνητικού τομέα για νέες στρατιωτικές τεχνολογίες του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Άμυνας. Από το 1996 έως το 2004 ήταν διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Υπουργείο Άμυνας. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης των περιοδικών Στρατηγική και Πόλεμος και Ιστορία και ως διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Γεωπολιτική. Κυκλοφορούν οι μελέτες του "Το τέλος του πετρελαίου και η αρχή της νέας αμερικανικής γεωστρατηγικής", "Η στρατιωτική άνοδος της Κίνας και η γεωπολιτική του πολέμου στη Μέση Ανατολή", τα μυθιστορήματα πολεμικής φαντασίας "Ο πόλεμος και η σκιά" και "Τελική λύση". Έχει γράψει επίσης τις μελέτες "Ο πόλεμος στον 21ο αιώνα", "Το ξύπνημα του εφιάλτη, 2021. Ελληνική Αμυντική Στρατηγική για τον 21ο Αιώνα" (από κοινού με τον Ζαχαρία Μίχα) και "Το Σφυρί του Θωρ. Προηγμένα Βλήματα και Όπλα για τον 21ο Αιώνα" (Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων), καθώς και τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας "2020. Επίθεση στην Ελλάδα" και "Η σάλπιγγα της αποκάλυψης".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
294
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.449 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση