Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δίκτυα υπολογιστών
Συγγραφέας:   Andrew S. Tanenbaum


Δίκτυα υπολογιστών
Το βιβλίο "Δίκτυα Υπολογιστών" είναι η ιδανική εισαγωγή στα σημερινά και αυριανά δίκτυα. Αυτό το κλασικό βιβλίο, ξαναγράφτηκε ώστε να παρουσιάζει τα δίκτυα της δεκαετίας του ΄90 και τα επόμενα.
Ο συγγραφέας, εκπαιδευτικός και ερευνητής, κάτοχος του βραβείου Karl V. Karlstrom της ACM για εξαίρετη διδασκαλία, εξηγεί προσεκτικά το πώς δουλεύουν εσωτερικά τα δίκτυα, ξεκινώντας από την τεχνολογία του υλικού και φθάνοντας στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές. Το βιβλίο ακολουθεί μια δομημένη προσέγγιση για τη δικτύωση, ξεκινώντας από κάτω (φυσικό στρώμα) και σταδιακά προχωρά προς τα πάνω (στρώμα εφαρμογής).
Περιλαμβάνει:
Φυσικό στρώμα,
Στρώμα ζεύξης δεδομένων,
Υπο-στρωμα MAC,
Στρώμα δικτύου,
Στρώμα μεταφοράς,
Στρώμα εφαρμογής.
Σε κάθε κεφάλαιο περιγράφονται με λεπτομέρεια οι αναγκαίες αρχές, ακολουθούμενες από εκτεταμένα παραδείγματα του Διαδικτύου, των δικτύων ATM και των ασύρματων δικτύων.

24χ17 εκ., 1020 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004.65 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Δίκτυα)
Άλλα πρόσωπα: Ευστάθιος Δ. Συκάς (Επιμελητής) , Μιχαήλ Ε. Θεολόγου (Επιμελητής) , Βασίλης Στυλιανάκης (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-7510-70-9
ISBN (10ψήφιο): 960-7510-70-4
Βάρος: 1.746 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2000
Γράψε τη δική σου κριτική
46.38
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

41.74
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Andrew S. Tanenbaum έχει λάβει τα πτυχία S.B. από το Μ.Ι.Τ. και Ph.D. από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλευ. Είναι Καθηγητής της Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Βρίγιε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, όπου είναι επικεφαλής της Ομάδας Συστημάτων Υπολογιστών. Είναι επίσης Κοσμήτορας της Προηγμένης Σχολής Υπολογιστικής και Δημιουργίας Εικόνων (Advanced School for Computing and Imaging), μιας διαπανεπιστημιακής μεταπτυχιακής σχολής που διεξάγει έρευνα σε προηγμένα παράλληλα συστήματα, κατανεμημένα συστήματα, και συστήματα δημιουργίας εικόνων. Ωστόσο, προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει να μετατραπεί σε γραφειοκράτη. Στο παρελθόν έχει διεξαγάγει έρευνα πάνω στους μεταγλωττιστές, τα λειτουργικά συστήματα, τη δικτύωση, και τα κατανεμημένα συστήματα τοπικής περιοχής. Η τρέχουσα έρευνά του εστιάζεται κυρίως στη σχεδίαση και υλοποίηση κατανεμημένων συστημάτων ευρείας περιοχής που κλιμακώνονται σε ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Αυτή η έρευνα, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Καθ. Maarten Van Steen, περιγράφεται στην τοποθεσία www.cs.vu.nl/globe. ΄Ολα αυτά τα ερευνητικά έργα έχουν οδηγήσει σε περισσότερα από 100 άρθρα σε επιστημονικές εκδόσεις και πρακτικά συνεδρίων, καθώς και σε πέντε βιβλία. Ο Καθ. Tanenbaum έχει δημιουργήσει επίσης σημαντικό όγκο λογισμικού. ΄Ηταν ο κύριος αρχιτέκτονας του Πακέτου Μεταγλωττιστών του Άμστερνταμ, μιας ευρέως χρησιμοποιούμενης εργαλειοθήκης για τη συγγραφή φορητών μεταγλωττιστών, καθώς και του ΜΙΝΙΧ, ενός μικρού κλώνου του UΝΙΧ που προοριζόταν για χρήση στα εργαστήρια προγραμματισμού των φοιτητών. Το σύστημα αυτό παρείχε την έμπνευση και τη βάση πάνω στην οποία αναπτύχθηκε το Linux. Μαζί με τους διδακτορικούς φοιτητές και τους προγραμματιστές του βοήθησε στη σχεδίαση του κατανεμημένου λειτουργικού συστήματος Amoeba, ενός κατανεμημένου λειτουργικού συστήματος υψηλής απόδοσης που βασίζεται σε μικροπυρήνα. Ο Καθ. Tanenbaum είναι Εταίρος της ACM, Εταίρος του ΙΕΕΕ, και μέλος της Βασιλικής Oλλανδικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Κέρδισε επίσης το Βραβείο Εξέχοντος Εκπαιδευτικού Karl V. Karlstromm της ACM το 1994, το Βραβείο Εξεχουσών Συνεισφορών στην Εκπαίδευση της Επιστήμης Υπολογιστών της ACM/SIGCSE το 1997, και το βραβείο Texty για αριστεία στα εκπαιδευτικά βιβλία το 2002. Περιλαμβάνεται επίσης στο "Who ΄s Who in the World".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.