Για ένα ενδιαφέρον μάθημα φυσικής αγωγής στο δημοτικό σχολείο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Για ένα ενδιαφέρον μάθημα φυσικής αγωγής στο δημοτικό σχολείο

200 αναλυτικά σχέδια μαθημάτων

Αθανάσιος Παπαϊωάννου

Νικόλαος Διγγελίδης

43.00€ -10% 38.70€

Το βιβλίο ακολουθώντας το ισχύον αναλυτικό πρόγραμμα του δημοτικού σχολείου, προτείνει ασκήσεις που έχουν ως στόχο την προσωπική βελτίωση του κάθε μαθητή / μαθήτριας στο μάθημα της φυσικής αγωγής. 200 δοκιμασμένα στην πράξη και αξιολογημένα αναλυτικά σχέδια μαθημάτων δομημένα, ως επί το πλείστον, πάνω στο υπάρχον αναλυτικό πρόγραμμα φυσικής αγωγής του δημοτικού σχολείου. Γραμμένα σε απλή γλώσσα και σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις. Ένα πολύτιμο βοήθημα για τους καθηγητές και καθηγήτριες φυσικής αγωγής που μοχθούν καθημερινά στα δημοτικά σχολεία της χώρας μας κι ενδιαφέρονται να προσφέρουν ελκυστικές μαθησιακές εμπειρίες στους μαθητές τους. Στην αρχή του βιβλίου γίνεται μια σύντομη αναφορά στην ανάπτυξη θετικού κλίματος παρακίνησης στο μάθημα φυσικής αγωγής, στα αποτελέσματα της παρέμβασης και στο πως μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος το βιβλίο. Στη συνέχεια ακολουθούν αναλυτικά πλάνα μαθημάτων. Προτείνονται 57 ημερήσια πλάνα μαθημάτων για την Α΄ και Β΄ δημοτικού, 67 για την Γ΄ και Δ΄ δημοτικού και 81 για την Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού. Σημαντικό πλεονέκτημα του προτεινόμενου διδακτικού υλικού αποτελεί η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της παρέμβασης αυτής αφού έχει εφαρμοστεί στην πράξη από τους ίδιους τους συγγραφείς και δεν αποτελεί απλά μη υλοποιήσιμες ιδέες και σκέψεις.

Αθανάσιος Παπαϊωάννου

Αθανάσιος Παπαϊωάννου (Συγγραφέας)

O Παπαϊωάννου Αθανάσιος είναι καθηγητής αθλητικής ψυχολογίας και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψυχολογία της Άσκησης στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι ο εκδότης του International Journal of Sport and Exercise Psychology (IJESP) και του Routledge Companion of Sport and Exercise Psychology. Έχει συντονίσει ερευνητικά προγράμματα σε θέματα φυσικής δραστηριότητας και υγείας. Έχει γράψει 5 βιβλία στην περιοχή της αθλητικής ψυχολογίας και της σχολικής φυσικής αγωγής και πάνω από 200 άρθρα και κεφάλαια σε περιοδικά και βιβλία. Διδάσκει θέματα αθλητικής ψυχολογίας, φυσικής αγωγής και εφαρμοσμένης στατιστικής στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Διγγελίδης

Νικόλαος Διγγελίδης (Συγγραφέας)

Ο Νικόλαος Διγγελίδης είναι Λέκτορας με γνωστικό αντικείμενο την Διδακτική της Φυσικής Αγωγής στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας. Έχει επίσης διδάξει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Έχει εργαστεί σαν καθηγητής φυσικής αγωγής επί σειρά ετών σε δημοτικά σχολεία, σε γυμνάσια και λύκεια. Πρώην αθλητής της πετοσφαίρισης, ενώ έχει επίσης εργαστεί επί σειρά ετών σαν προπονητής πετοσφαίρισης σε ανδρικές και γυναικείες ομάδες. Έχει εργαστεί σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα κι έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε ξένα και ελληνικά περιοδικά, ενώ μελέτες του σχετικά με την σχολική φυσική αγωγή έχουν παρουσιαστεί σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
520
Διαστάσεις:
28χ21
Βάρος:
1.305 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση