Το ημερολόγιο του ψύχους
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το ημερολόγιο του ψύχους

Μυθιστόρημα

Yves Nilly

9.28€ -24% 7.05€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605370602

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2003

  • Εκδότης

    Απόπειρα

«Ανακάλυψη ενός μαζικού τάφου στον κήπο μου. Ημέρα αρκετά σημαντική ώστε να δικαιολογεί το ξεκίνημα ενός ημερολογίου». Πολύ σύντομα οι μπουλντόζες καταστρέφουν το μικρό κήπο στα προάστια και στη συνέχεια επιτίθενται στο διπλανό σπίτι και το κατεδαφίζουν. Η γοητευτική γειτόνισσα που έμεινε άστεγη έρχεται να μείνει στο σπίτι του αφηγητή. Γίνονται εραστές και παρακολουθούν άναυδοι την εξάπλωση των ανασκαφών. Από πού έρχεται αυτός ο ομαδικός τάφος, μέχρι πού φτάνει; Οι μπουλντόζες προχωρούν συνεχώς, διασχίζοντας το ήσυχο προάστιο που σύντομα ερειπώνεται, ξεθάβοντας όλο και περισσότερους σκελετούς. Μυστικότητα κυριαρχεί παντού, η παραμικρή εξήγηση. Ακόμη χειρότερα, καχύποπτοι άνθρωποι τους παρακολουθούν: μυστικοί, ψυχίατροι, γεωλόγοι. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Λουκάς Θεοδωρακόπουλος

Λουκάς Θεοδωρακόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Λουκάς Θεοδωρακόπουλος κατάγεται από την Άμφισσα της Παρνασσίδας και ασχολείται με την ποίηση και τη λογοτεχνία από το 1954. Έχει εκδόσει μέχρι τώρα εφτά ποιητικές συλλογές και δύο πεζογραφήματα: Το "Ραντεβού με τον πύργο του Άιφελ" (αντιμυθιστόρημα), Κέδρος 1971, Καστανιώτης 1988, δεύτερη έκδοση, αναθεωρημένη, και τον "Καιάδα, χρονικό μιας πολιορκίας", Εξάντας, 1976, Πολύχρωμος Πλανήτης, 2004. Υπήρξε μέλος του Απελευθερωτικού Κινήματος Ομοφυλόφιλων Ελλάδας (ΑΚΟΕ) και υπεύθυνος του περιοδικού "Αμφί" από το 1979 μέχρι το 1984. Έχει μεταφράσει από τη γαλλική και αγγλική γλώσσα, δεκάδες βιβλία μεγάλων συγγραφέων και στοχαστών.


Yves Nilly

Yves Nilly (Συγγραφέας)

Ο Υβ Νιγύ γεννήθηκε στο Μαρόκο το 1958. Έχει κάνει θεατρικές σπουδές. Γράφει για το θέατρο, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο, και έχει μεταφράσει και διασκευάσει για το θέατρο έργα του Schnitzler, του Bronnern και του Kleist. "Το ημερολόγιο του ψύχους" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
116
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.142 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση