Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κώδικας διοικητικής δικονομίας
(Ν. 2717/1999 (ΚΔιοικΔικ), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από τους Ν. 2873/2000, 2915/2001, 2944/2001, 3051/2002 και 3068/2002: Σχετικές κατ΄ άρθρο διατάξεις: Νομολογία κατ΄ άρθρο ΣτΕ και διοικητικών δικαστηρίων: Νομολογία πολιτικών δικαστηρίων: Κώδι)

Κώδικας διοικητικής δικονομίας
Στην τρίτη έκδοση του βιβλίου αυτού περιέχονται όλες οι πρόσφατες τροποποιήσεις του Κώδικα, νέες δικαστικές αποφάσεις και ερμηνευτικά σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεών του. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει τις νέες διατάξεις περί εκλογικής διαδικασίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ν 3051/2002, ΦΕΚ Α΄ 220), καθώς και τις διατάξεις του Ν 3068/2002 (ΦΕΚ Α΄ 274) περί θεσπίσεως ακυρωτικής αρμοδιότητας των Διοικητικών Πρωτοδικείων (καθεστώς αλλοδαπών), περί του τρόπου συμμόρφωσης της Διοίκησης στις δικαστικές αποφάσεις και περί της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων κατά του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των λοιπών ΝΠΔΔ.
Ο εμπλουτισμός της νομολογίας έγινε με τον ίδιο συστηματικό τρόπο που χαρακτηρίζει το συγγραφέα (παράθεση των θεμάτων σε κάθε άρθρο με αλφαβητική σειρά, αναλυτική αναφορά στα ευρετήρια), ώστε ο μελετητής, ανατρέχοντας είτε στο σχετικό άρθρο (όπου παρατίθενται και οι ισχύουσες συναφείς ουσιαστικές ή δικονομικού περιεχομένου διατάξεις του διοικητικού ή του αστικού δικαίου) είτε στα ευρετήρια, να μπορεί να ενημερωθεί πλήρως σχετικά με το ζήτημα που αντιμετωπίζει όσον αφορά την εφαρμοστέα νομοθεσία και τη λύση που έχει δοθεί από τα δικαστήρια της χώρας.
Σημαντική είναι η ανάλυση που γίνεται ως προς τις «διοικητικές διαφορές ουσίας» (φορολογικές, κοινωνικοασφαλιστικές, N. 1406/1983, ΚΕΔΕ κ.ά.), καθώς και η διάκριση των διαφορών αυτών τόσο από τις ακυρωτικές διαφορές που υπάγονται στο Διοικητικό Εφετείο και στο Συμβούλιο της
Επικρατείας, όσο και από τις ιδιωτικές διαφορές που υπάγονται στα Πολιτικά Δικαστήρια. Προς πληρέστερη δε ενημέρωση, παρατίθενται οι διατάξεις νόμων που έχουν υπαγάγει διοικητικές διαφορές ως διαφορές ουσίας στην αρμοδιότητα των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και γίνεται περιπτωσιολογική αναφορά των διαφορών αυτών, των διαφορών που εξακολουθούν να υπάγονται στην ακυρωτική αρμοδιότητα του ΣτΕ ή των Διοικητικών Εφετείων, καθώς και των ιδιωτικών διαφορών.
Επίσης, σημαντική είναι η παράθεση της νομολογίας των Πολιτικών Δικαστηρίων, ενόψει της συνάφειας ορισμένων ρυθμίσεων του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας προς αυτές του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (όπως π.χ. στα θέματα της αγωγής, της παρέμβασης, της ομοδικίας, της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων κλπ).
Περιλαμβάνει:
Σχετικές, κατ’ άρθρο, ουσιαστικές και δικονομικές διατάξεις. Νομολογία του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου. Νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Νομολογία των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων. Σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου και των Πολιτικών Δικαστηρίων. Διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας κατανεμημένες στα αντίστοιχα κατ’ άρθρο θέματα, καθώς και ολόκληρο το κείμενο του νέου αυτού Κώδικα. Αιτιολογική Έκθεση. Αναλυτικό Ευρετήριο με αλφαβητική παράθεση των θεμάτων και επίσης αλφαβητική παράθεση των επί μέρους κατά θέμα λημμάτων.
Αποτελεί το πλέον έγκυρο βοήθημα για την πληρέστερη ενημέρωση και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της διοικητικής δίκης.

25χ18 εκ., 957 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 348.023 (Κώδικας διοικητικής δικονομίας)
ISBN: 978-960-301-753-0
ISBN (10ψήφιο): 960-301-753-1
Βάρος: 1.939 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.