Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διδασκαλία των μαθημάτων του δημοτικού σχολείου με ηλεκτρονικό υπολογιστή
(Διδακτικές εφαρμογές στο πλαίσιο του διαθεματικού προγράμματος σπουδών)

Η διδασκαλία των μαθημάτων του δημοτικού σχολείου με ηλεκτρονικό υπολογιστή
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο χώρο του σχολείου αποτελούν στις μέρες μας μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα. Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να παρουσιάσει τόσο το θεωρητικό-διδακτικό πλαίσιο εισαγωγής του ηλεκτρονικού υπολογιστή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και παραδείγματα αξιοποίησης του υπολογιστή, ως εργαλείου για την πρόσκτηση γνώσης.
Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο, εκτός από τα νέα προγράμματα σπουδών, τις σύγχρονες θεωρίες μάθησης και το ρόλο της εκπαίδευσης στην κοινωνία, παρουσιάζεται ο τρόπος χρήσης των υπολογιστών στη σχολική τάξη και αναπτύσσεται ένα διδακτικό μοντέλο για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται ενδεικτικά τρόποι αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών μέσα από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου, ιδίως στο πλαίσιο του Διαθεματικού Προγράμματος Σπουδών. Εξαιρετικά χρήσιμο είναι το τρίτο μέρος του βιβλίου, όπου παρατίθεται πίνακας επιλεγμένων ηλεκτρονικών διευθύνσεων του διαδικτύου για κάθε μάθημα, με σύντομα σχόλια.

29χ21 εκ., 117 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 375 (Εκπαίδευση - Προγράμματα μαθημάτων), 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία), 372.358 (Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια - Τεχνολογία)
ISBN: 978-960-7846-33-4
ISBN (10ψήφιο): 960-7846-33-8
Βάρος: 0.453 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
14.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.64
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αγγελόπουλος Ηρακλής είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης, της Α.Β.Σ.Θ. και της ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε / ΠΕΣΥΠ. Εργάζεται ως Εκπαιδευτικός στην Αχαΐα. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής οε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.