Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θύμησες πρωτινών καιρών
(Λαογραφικά στοιχεία του Βασιλεωνοίκου)
Συγγραφέας:   Σοφία Καρασούλη


Θύμησες πρωτινών καιρών
Πάνε είκοσι χρόνια από τότε που δευτεροετής φοιτήτρια ξεκινούσα, με το μαγνητόφωνο και το εγχειρίδιο, "Οδηγίαι προς συλλογήν λαογραφικής ύλης" του Γεωργίου Κ. Σπυριδάκη, για να συλλέξω λαογραφικά στοιχεία του Βασιλειώνοικου, του χωριού του πάππου μου Δημήτρη Καρασούλη. Η συλλογή του υλικού ολοκληρώθηκε σε ένα μήνα περίπου και ακολούθησε η επεξεργασία του και η συγγραφή της λαογραφικής εργασίας που βρίσκεται τώρα στο Λαογραφικό Αρχείο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (αριθμός χειρογράφου 3457/1979-1980).
Η λαογραφική αυτή εργασία δημοσιεύεται εδώ με ελάχιστες αλλαγές, κυρίως αλλαγές στη στίξη, τονισμό κι ορθογραφία. Η οργάνωση του υλικού έγινε σύμφωνα με το λαογραφικό εγχειρίδιο του Γεωργ. Κ. Σπυριδάκη, από όπου και οι τίτλοι των κεφαλαίων και ενοτήτων του βιβλίου. Το κείμενο είναι συρραφή διαφόρων αφηγήσεων. Σε αντίθεση με την πρωτότυπη αυτή εργασία, τα ονόματα των αφηγητών αναφέρονται σε υποσημειώσεις μόνο στα σημεία όπου κρίθηκε απαραίτητο. Το γλωσσικό ιδίωμα των αφηγητών διατηρήθηκε όπως και στο πρωτότυπο.
[...] (από τον πρόλογο)

24χ17 εκ., 147 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Χίος
Ταξινόμιση DDC: 390.495 (Λαογραφία, Ελληνική)
ISBN: 978-960-8262-13-3
ISBN (10ψήφιο): 960-8262-13-5
Βάρος: 0.262 κιλά
Εκδότης: Άλφα Πι
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Σοφία Καρασούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1983. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου από όπου και αποφοίτησε το 1988 με ειδίκευση στην κλασική φιλολογία. Στη συνέχεια παρακολούθησε διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιβλιοθηκονομίας και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Βρετ. Κολομβίας. Από το 1990 ζει στο Βανκούβερ του Καναδά με την οικογένειά της. Εργάζεται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Βανκούβερ ως υπεύθυνη του τμήματος Κλασικής Λογοτεχνίας και Ευρωπαϊκών Λογοτεχνιών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.