Η πριγκίπισσα ερωτευμένη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η πριγκίπισσα ερωτευμένη

Μυθιστόρημα

Meg Cabot

Η πριγκίπισσα Αμέλια Μινιονέτ Γκριμάλντι Θερμόπολις Ρενάλντο φαινομενικά είναι ένα πάρα πολύ τυχερό κορίτσι. Καταρχήν είναι πριγκίπισσα. Δεύτερον, ζει στη Νέα Υόρκη. Τρίτον, παρ’ όλο που δεν είναι κανένα τοπ μόντελ, περνάει η μπογιά της. Μα, πάνω απ’ όλα, έχει κι αυτή αγόρι πια. Η αλήθεια πάντως είναι πως η Μία περνάει όλο της τον καιρό με ένα από τα εξής τρία: με το να προετοιμάζεται πυρετωδώς για την είσοδό της στη τζενοβιανή κοινωνία με την καθοδήγηση της καταπιεστικής μεν αλλά κομψής γιαγιάς της, με το να βασανίζεται μέσα στο απίστευτο μποτιλιάρισμα του Μανχάτταν παραμονές Χριστουγέννων και με το να κοιτάζει πως ν’ αποφύγει τα φιλιά του άτυχου αγοριού της, του Κέννυ. Το μόνο που ζητάει είναι λίγη ηρεμία. . . και κάποιον άλλον για αγόρι της. Για τη Μία, το να είναι μια ερωτευμένη πριγκίπισσα δεν έχει τίποτε το παραμυθένιο, όπως θα υπέθετε ίσως κάποιος . . .Ή μήπως έχει παρ’ όλα αυτά;


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βούλα Μάστορη

Βούλα Μάστορη (Μεταφραστής)

Η Βούλα Μάστορη (1945-2016) γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πρωτοεμφανίστηκε στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας το 1975, με το βιβλίο "Με λένε Αλέξη". Τα έργα της διακρίνονται από ρεαλιστικό στοιχείο και φεμινιστική διάθεση. Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήταν το βιβλίο "Ένα γεμάτο μέλια χεράκι" (1978, 14 εκδόσεις), με θέμα την καταγραφή των σχέσεων μέσα σε μια οικογένεια, θέμα που παρέμεινε κυρίαρχο στα έργα της μαζί με εκείνο της ανίχνευσης της γυναικείας ταυτότητας. Οι δυο αυτοί άξονες βρήκαν την πληρότητά τους στην τετραλογία "Τ’ αυγουστιάτικο φεγγάρι" (1982), "Στο γυμνάσιο" (1991), "Ένα-Ένα-Τέσσερα" (1993) και "Κάτω απ’ την καρδιά της" (1995). Έγραψε συνολικά περίπου 50 βιβλία για παιδιά και εφήβους και τρία για ενήλικες ("Το παραμύθι των ψυχών", 2003· "Γυναίκα μπονσάι", 2012· "Στη χώρα των θαυμάτων", 2016). Βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, το Υπουργείο Πολιτισμού και τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας το 2005 και με αναγραφή του ονόματός της στον Διεθνή Τιμητικό Πίνακα IBBY. Το 2008 υπήρξε υποψήφια για το διεθνές Βραβείο Άντερσεν. Αποσπάσματα βιβλίων της διδάσκονται στα αναγνωστικά και ανθολόγια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πέθανε στην Αθήνα στις 21 Νοεμβρίου 2016, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Μάνος Κοντολέων

Μάνος Κοντολέων (Υπεύθυνος Σειράς)

Γεννήθηκε στην Aθήνα το 1946 από γονείς που κατάγονταν απ΄ τη Σμύρνη. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, αλλά ασχολείται με τη λογοτεχνία από τα παιδικά του χρόνια δημοσιεύοντας κείμενα του στο περιοδικό "Διάπλαση των Παίδων". Tην πρώτη του εμφάνιση στα Γράμματα την κάνει το 1969 συμμετέχοντας σε ανθολογία νέων πεζογράφων και μετά από δέκα χρόνια κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο. O Mάνος Kοντολέων ασχολείται με όλα τα είδη του πεζού λόγου: μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, παραμύθι και δοκίμιο. Eίναι ταχτικός συνεργάτης διαφόρων περιοδικών και εφημερίδων (Aυγή, Bήμα, Διαβάζω, Tραμ, Πόρφυρας, Λέξη κ.ά) όπου και δημοσιεύει κριτικές, άρθρα και λογοτεχνικά κείμενα. Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Διαδρομές στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους". Γράφει σενάρια τηλεοπτικών προγραμμάτων για παιδία με θέματα γύρω από το βιβλίο και κάνει πολύ συχνά ομιλίες για τα προβλήματα και τους στόχους της Λογοτεχνίας για παιδία και νέους. Bιβλία του έχουν κατά καιρούς βραβευθεί από την Eταιρία Eλλήνων Λογοτεχνών και από τον Kύκλο του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου. Kείμενα του (διηγήματα και άρθρα) περιλαμβάνονται σε διάφορες ανθολογίες πεζογραφίας και δοκιμίου. O Mάνος Kοντολέων ζει στην Aθήνα μαζί με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους.


Meg Cabot

Meg Cabot (Συγγραφέας)

Η Μεγκ Κάμποτ έχει ζήσει στην Ιντιάνα, στην Καλιφόρνια και στη Γαλλία. Έχει εργαστεί ως υποδιευθύντρια της φοιτητικής λέσχης ενός πανεπιστημίου κι έχει γράψει ιστορικά ρομαντικά μυθιστορήματα (με διαφορετικό όνομα). Ακόμη περιμένει τους πραγματικούς της γονείς, το βασιλιά και τη βασίλισσα, να έρθουν και να την επαναφέρουν στο θρόνο που της ανήκει δικαιωματικά. Για την ώρα ζει στη Νέα Υόρκη με τον άντρα της και τη μονόφθαλμη γάτα της την Ενριέττα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
259
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.345 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση