Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εξερευνώ την πόλη μου
(Προτάσεις για διαθεματικά σχέδια εργασίας)

Εξερευνώ την πόλη μου
Το "Εξερευνώ τη πόλη μου" είναι ένα βιβλίο που σκοπό έχει να βοηθήσει δασκάλους και μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν περιοχές της Ελλάδας που χαρακτηρίζονται από ιστορική και πολιτιστική συνέχεια, αλλά συγχρόνως και από έντονη οικονομική και κοινωνική ζωή.
Απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού σχολείου (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄), μπορεί όμως, με κατάλληλη προσαρμογή, να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα και για τα παιδιά του Γυμνασίου. Ενδείκνυται ως αφόρμηση και υποστηρικτικό υλικό για προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και τοπικής ιστορίας, όπως και για σχέδια εργασίας στην ευέλικτη ζώνη, αλλά και για μια νέα διδακτική προσέγγιση στο μάθημα της Ιστορίας.
Το βιβλίο χωρίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες, που προσεγγίζουν το κέντρο κάθε πόλης σαν ιστορική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ενότητα.
Οι θεματικές αυτές ενότητες είναι:
α. Η πόλη
β. Η αγορά
γ. Ο Σταθμός
δ. Ο τουρισμός
ε. Τα μνημεία.
Κάθε ενότητα περιλαμβάνει προτάσεις για παιδαγωγικές δραστηριότητες, φύλλα εργασίας για το μαθητή, επιλεγμένα κείμενα, φωτογραφίες και άλλο υποστηρικτικό υλικό. Ειδικές παραπομπές γίνονται στην περιοχή του Μοναστηρακίου, όπου έγινε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος και στην οποία αναφέρεται το συνοδευτικό υλικό.

29χ21 εκ., 69 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 375 (Εκπαίδευση - Προγράμματα μαθημάτων), 372.357 (Περιβαλλοντική εκπαίδευση)
ISBN: 978-960-7846-34-1
ISBN (10ψήφιο): 960-7846-34-6
Βάρος: 0.364 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
12.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.