Καθρέφτες φιλοσοφίας
zoom in
12.22€ -26% 9.04€
Κάθε φιλοσοφία είναι ένας αγώνας. Όπλο της; Η λογική. Εχθροί της; Η ηλιθιότητα, ο φανατισμός, ο σκοταδισμός ή η φιλοσοφία των άλλων. Σύμμαχοί της; Οι επιστήμες. Αντικείμενό της; Το όλον, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου. Ή ο άνθρωπος αλλά μέσα στο όλον. Στόχος της; Η σοφία: η ευτυχία, αλλά μέσα στην αλήθεια. Έχει πολύ ψωμί η υπόθεση, όπως λένε, και τόσο το καλύτερο: Οι φιλόσοφοι έχουν καλή όρεξη! Τι είναι η φιλοσοφία; Από ποιο δρόμο πρέπει να την προσεγγίσει κανείς και με ποιο σκοπό; Όποια απάντηση κι αν επιλέξουμε να δώσουμε, το σίγουρο είναι ότι η φιλοσοφία δεν είναι μια επιπλέον επιστήμη ή μια ακόμη γνώση. Είναι ένας στοχασμός πάνω στις διαθέσιμες γνώσεις. Γι΄ αυτό το μόνο που μπορεί να μάθει κάποιος είναι να φιλοσοφεί. Οι Καθρέφτες Φιλοσοφίας είναι μια συλλογή κειμένων με σκοπό τη μύηση στη φιλοσοφία, ένα βιβλίο που εξοικειώνει τον αναγνώστη με την περιπέτεια της φιλοσοφίας, παρέχοντάς του παράλληλα τα κατάλληλα εργαλεία για την προσέγγισή της. Δώδεκα επιλεγμένα κείμενα για θέματα όπως η ηθική, η πολιτική, η αγάπη, ο θάνατος, ο Θεός, ο άνθρωπος, κ.ά., που επανασυνδέουν μ΄ έναν ιδιαίτερο τρόπο τη φιλοσοφία με τη ζωή, τον άνθρωπο με τη διαδικασία της σκέψης, με την αναζήτηση της ευτυχίας. Όπως σημειώνει και ο Σπονβίλ, "η ευτυχία είναι ο στόχος - η φιλοσοφία, η οδός. Καλό ταξίδι σε όλους!"
Μάρω Φιλίππου

Μάρω Φιλίππου (Μεταφραστής)

Η Μάρω Σωτηροπούλου - Φιλίππου γεννήθηκε στην Αίγυπτο. Σπούδασε μουσική στην Αλεξάνδρεια και στην Αθήνα. Διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, δίδαξε για πολλά χρόνια πιάνο και θεωρητικά της μουσικής. Ασχολήθηκε επίσης με τη μουσική αγωγή της νηπιακής ηλικίας, διοργάνωσε μουσικές ακροάσεις, καθώς και πολλές μαθητικές συναυλίες με συγκεκριμένη θεματολογία. Εγκαινίασε τη συγγραφική της δραστηριότητα στη δεκαετία του ΄50 αρθρογραφώντας για λογοτεχνικά και πολιτιστικά κυρίως θέματα, σε ελληνικές και σε γαλλικές εφημερίδες και σε περιοδικά της Αλεξάνδρειας και της Αθήνας. Από το 1990 ασχολείται αποκλειστικά με την επιμέλεια κειμένων και με τη μετάφραση. Έχει μεταφράσει βιβιβλία για παιδιά, μυθιστορήματα, δοκίμια, λεξικό της μουσικής, κ.ά.

Andre Comte - Sponville

Andre Comte - Sponville (Συγγραφέας)

Ο Αντρέ Κοντ-Σπονβίλ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1952. Απόφοιτος της Ecole Normale Superieure της οδού Ουλμ και διδάκτωρ φιλοσοφίας, διδάσκει στο πανεπιστήμιο Paris I (Pantheon-Sorbonne). Μεταξύ των έργων του συγκαταλέγονται τα: "Traite du desespoir et de la beatitude" [1. Le Mythe d΄Icare (1984), 2. Vivre (1988)], "Une education philosophique" (1989), "Valeur et verite. Etudes cyniques" (1994), "Impromptus" (1996), "L΄Etre-temps" (1999), "Dictionnaire philosophique" (2001). "Η Μικρή Πραγματεία περί Μεγάλων Αρετών" τιμήθηκε το 1995 με το βραβείο La Bruyere της Γαλλικής Ακαδημίας. Στα ελληνικά κυκλοφορούν επίσης τα έργα του: "Οι μοντέρνοι καιροί και η σοφία τους" που έγραψε σε συνεργασία με τον Λικ Φερί. Από τις εκδόσεις "Κέδρος" κυκλοφορούν οι μελέτες του "Καθρέφτες φιλοσοφίας", "Είναι ηθικός ο καπιταλισμός;" και "Ο μύθος του Ίκαρου: Πραγματεία περί απελπισμού και μακαριότητας".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
189
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.275 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση