Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μιχαήλ Αναγνωστόπουλος
(Ο εκ Παπίγκου Ζαγορίου Ιωαννίνων φιλάνθρωπος ευεργέτης της ανθρωπότητας)
Συγγραφέας:   Frank Benjamin Sanborn


Μιχαήλ Αναγνωστόπουλος
[...] Μετά τον θάνατο του ευεργέτου των τυφλών το 1906, ο πιστός του φίλος Σάνμπορν έγραψε την παρούσα βιογραφία τού Αναγνωστόπουλου, στην οποία συμπεριλαμβάνει τις σπουδαιότερες τιμητικές εκδηλώσεις που έγιναν στις ΗΠΑ προς τιμήν του φίλου του. Η αξιόπιστη αυτή εργασία του είναι πρωτότυπη, διότι, εκτός από τον ίδιο τον συγγραφέα, στοιχεία σημαντικά για τη ζωή και το έργον τού Αναγνωστόπουλου προσφέρουν και πολλοί άλλοι αμερικανοί, που εγνώρισαν τον άνδρα και εκτίμησαν το επιστημονικό, παιδαγωγικό και φιλανθρωπικό έργο του. Έτσι ο αναγνώστης αποκτά μία πλήρη και σαφή εικόνα για τον βίο και την προσφορά τού εκ Παπίγκου μεγίστου τυφλολόγου.
[...]


Σημείωση: ©: Διαχειριστική Επιτροπή Κληροδοτήματος Μιχαήλ Αναγνωστόπουλου Παπίγκου.

21χ14 εκ., 306 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Ιωάννινα
Ταξινόμιση DDC: 920 (Βιογραφίες)
Άλλα πρόσωπα: Γεώργιος Χ. Χριστοδούλου (Μεταφραστής) , Γεώργιος Χ. Χριστοδούλου (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-385-178-3
ISBN (10ψήφιο): 960-385-178-7
Βάρος: 0.469 κιλά
Εκδότης: Δωδώνη
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
21.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.87
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Sanborn, Frank Benjamin
Ο Αμερικανός φιλόλογος, φιλέλλην, φιλάνθρωπος και συγγραφεύς Frank Benjamin Sanborn (1883-1917) σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Χάρβαρντ, εδίδαξε ελληνική φιλοσοφία και λογοτεχνία στο περίφημο Γυμνάσιο τού Κόνκορντ της Μασαχουσέτης και στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ της Ν. Υόρκης, διεξήγαγε σκληρούς κοινωνικούς αγώνες εναντίον του πλούτου, της αλαζονικής εξουσίας, της δουλείας και των μισελλήνων και ως Γενικός Επόπτης των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων της Μασαχουσέτης αγωνίστηκε για την μετ΄ επιστήμης και φιλανθρώπου πνεύματος αντιμετώπιση και ανακούφιση των φτωχών, των καταδίκων, των ορφανών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Συνέγραψε την πολύτιμη βιογραφία του λογίου Χένρυ Θόροου, του επαναστάτη Τζων Μπράουν, του Γκαίτε, του φιλέλληνος Σάμιουλ Χάου κ.ά. Με την παρούσα πρωτότυπη βιογραφία του εθνικού αλλά και πανανθρώπινου ευεργέτη Μιχαήλ Αναγνωστόπουλου, η οποία εδημοσιεύθη το 1907 και ενόχλησεν εντόνως τους εχθρούς του Ελληνισμού, ο διαπρύσιος κήρυξ των ελληνικών αξιών Φρανκ Σάνμπορν φιλοτεχνεί ένα έξοχο και πανανθρώπινο πρότυπον ηθικού κάλλους και αληθούς φιλανθρωπίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.