Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Χρηματοοικονομική μηχανική
(Με εφαρμογές στις αγορές ξένου συναλλάγματος και τίτλων σταθερού εισοδήματος)
Συγγραφέας:   Νικόλαος Κ. Λάος


Offer
Σ΄ ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον χρηματοοικονομικών επενδύσεων, οι άνθρωποι της αγοράς καλούνται να δώσουν λύσεις με εργαλεία τα οποία ξεφεύγουν από την παραδοσιακή μορφή ανάλυσης και διαχείρισης κινδύνων. Η Χρηματοοικονομική Μηχανική αποτελεί προσπάθεια συστηματικής μελέτης των χρηματοοικονομικών αγορών, των θεωριών ανάλυσής τους, του hedging και του fund management. Στον 21ο αιώνα, εποχή πολύπλοκης διεθνούς οικονομικής αλληλεξάρτησης και δυναμικών εξελίξεων στις αγορές, εμφανίζεται σαφέστερα πλέον η ανάγκη επιστημονικά αυστηρής προσέγγισης στο χώρο των χρηματοοικονομικών επενδύσεων. Αυτές οι ίδιες χρηματοοικονομικές επενδύσεις περιλαμβάνουν πολύπλοκα εργαλεία επένδυσης, τεράστια ποικιλία funds, διαφορετικές αντιλήψεις για το trading και πληθώρα χρηματοοικονομικών αγορών. Η Χρηματοοικονομική Μηχανική παρουσιάζει τις καινοτομίες στα συναφή εργαλεία και στις τεχνικές διαχείρισης της ρευστότητας και των χρηματοοικονομικών κινδύνων, περιλαμβάνοντας περιγραφή τόσο των μεθόδων αποτίμησης χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων όσο και των μεθόδων ανάλυσης της εξέλιξης των τιμών τους. Η προσέγγιση συμπληρώνεται με τη διατύπωση πρακτικών συστάσεων στο καθημερινό έργο των επαγγελματικών της αγοράς γύρω από την αριστοποίηση του χαρτοφυλακίου τους, την έννοια και τη χρησιμότητα των hedge funds, τις εναλλακτικές προσεγγίσεις του trading, τις λειτουργίες της κερδοσκοπίας και τα μαθηματικά εργαλεία της χρηματοοικονομικής ανάλυσης. Τέλος, στο ίδιο πλαίσιο μελετώνται τα: futures, options, swaps, forward contracts.

24χ17 εκ., 219 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332.4 (Χρήμα), 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-531-145-2
ISBN (10ψήφιο): 960-531-145-3
Βάρος: 0.448 κιλά
Εκδότης: Δίαυλος
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.42
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Λάος, Νικόλαος Κ.
Ο Νικόλαος Λάος γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1974. Είναι κάτοχος πτυχίου μαθηματικών (B.Sc./ La Verne) και μεταπτυχιακού τίτλου διοίκησης επιχειρήσεων (MBA/ FESE-Brittnau). Ολοκλήρωσε ποικίλα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και έρευνας στη διεθνή πολιτική και στη φιλοσοφία των κοινωνικών επιστημών στο University of Kent και στο Royal Institute of International Affairs (Chatham House). Έχει λάβει διδακτορικό τίτλο στην κυβερνητική (DrSci in Cybernetcs/ Canterbury). Μεταξύ των τιμητικών διακρίσεων που έχει λάβει, περιλαμβάνεται ο τίτλος του Ιππότη του Αγίου Λαζάρου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει αναπτύξει πολύπλευρη επαγγελματική δραστηριότητα στην ανάλυση και διαχείριση πολιτικών και οικονομικών κινδύνων, στην ανάλυση χωρών και στη στρατηγική διοίκηση και έχει διδάξει οικονομικά και διαχείριση πληροφοριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο Ν. Λάος διευθύνει τη Laboratum Literatorum Illuminatorum Ltd, η οποία λειτουργεί, μεταξύ άλλων, ως δεξαμενή σκέψης στα πεδία της επιστήμης της πολυπλοκότητας, της πολιτικής οικονομίας και της φιλοσοφίας και ως ομάδα πολιτικής πίεσης υπέρ του αναρχικού καπιταλισμού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.