Αξέχαστες διακοπές
zoom in

Το καλοκαίρι έφτασε, και οι διακοπές αρχίζουν. Ο Γιώργος και η Μαρίνα ανυπομονούν να περάσουν δύο εβδομάδες μαζί με τα ξαδέρφια τους, δίπλα στη θάλασσα. Όπως κάθε χρόνο, τα παιδιά περνούν υπέροχα, με ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού, ξεγνοιασιάς και απίστευτες σκανταλιές. Όμως αυτό το καλοκαίρι θα είναι μοναδικό. Θα βρεθούν μπροστά σε μια φοβερή ανακάλυψη, και θα ζήσουν μια συναρπαστική περιπέτεια. Τι συμβαίνει στο ερειπωμένο σπίτι που βρίσκεται πίσω από τις καλαμιές; Τι θα ανακαλύψουν, όταν θα αποφασίσουν να το εξερευνήσουν; Ποιος είναι ο μυστηριώδης άντρας που κατοικεί εκεί; Ο Γιώργος, η Μαρίνα, ο Τζωρτζίνος, ο Φοίβος και η μικρή Λήδα γίνονται οι ήρωες μιας διασκεδαστικής καλοκαιρινής περιπέτειας. Αυτές οι διακοπές θα μείνουν σε όλους πραγματικά αξέχαστες.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαρίνα Κούτρα

Μαρίνα Κούτρα (Συγγραφέας)

Η Μαρίνα Κούτρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως δασκάλα σε δημόσιο Δημοτικό σχολείο. Έχει εργαστεί σε ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά προγράμματα καταπολέμησης του αναλφαβητισμού σε ομάδες μειονοτήτων. Επίσης εργάστηκε στην Ιρλανδία σε πρόγραμμα κατασκευής εκπαιδευτικού υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της εκπαίδευσης λιγότερο ευνοημένων ομάδων μαθητών. Συνεργάζεται με το περιοδικό Παιδαγωγική Ενημέρωση, στο οποίο δημοσιεύει άρθρα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, καθώς και με το περιοδικό Μαθητής στο οποίο έχει δημοσιεύσει παιδικά ποιήματα. Ασχολείται με τη ζωγραφική και την αγιογραφία. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, ενώ υπήρξε συνεργάτης στο Εικαστικό Εργαστήρι του Παιδαγωγικού Τμήματος του Α.Π.Θ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Ακοκαλίδης

Γιώργος Ακοκαλίδης (Εικονογράφος)

Ο Γιώργος Ακοκαλίδης σπούδασε γραφικές τέχνες στον Α.Τ.Ο.- Σχολή Δοξιάδη. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως γελοιογράφος, δημιουργός κόμικς και γραφίστας. Από το 1971 συνεργάστηκε ως πολιτικός γελοιογράφος με εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Έχουν εκδοθεί 3 άλμπουμ με γελοιογραφίες του. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 20 -κυρίως παιδικά- βιβλία, ενώ παράλληλα ασχολείται και με το διαφημιστικό έντυπο. Κατά καιρούς συνεργάστηκε με διάφορα θεατρικά σχήματα, φιλοτεχνώντας σκηνικά και κοστούμια για τις παραστάσεις τους. Το 1981 πέρασε στον χώρο των κόμικς με τη διασκευή των έντεκα κωμωδιών του Αριστοφάνη, με κείμενα Τ. Αποστολίδη. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις γελοιογραφίας και κόμικς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει αποσπάσει αρκετές διακρίσεις. Τα δυο τελευταία χρόνια συνεργάστηκε πάλι με τον Τ. Αποστολίδη, σχεδιάζοντας το graphic novel "Ομήρου Οδύσσεια". Από το 2000 διευθύνει εργαστήρι ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου στη Θεσσαλονίκη.


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
91
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.291 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση