Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μέθοδοι έρευνας στην ψυχολογία και τη γνωστική νευροεπιστήμη

Offer
Ένα περιεκτικό κείμενο για όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, στο χώρο της ψυχολογίας, των παιδαγωγικών και των νευροεπιστημών, αναλύει το πλαίσιο αναγκαίων αρχών για την επιστημονική διερεύνηση των ψυχολογικών φαινομένων και των εγκεφαλικών μηχανισμών που σχετίζονται μ΄ αυτά.
Αντικείμενο του βιβλίου είναι οι πλέον διαδεδομένες τεχνικές συλλογής ερευνητικών δεδομένων, που χρησιμοποιούνται σήμερα στη γνωστική, κοινωνική και εκπαιδευτική ψυχολογία καθώς και στη νευροψυχολογία. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επιστημονική προσέγγιση του χώρου της εκπαιδευτικής έρευνας, μια και κατ΄ εξοχήν ψυχολογικές λειτουργίες, όπως η μάθηση και η μνήμη αποτελούν κεντρικούς άξονες της εκπαιδευτικής διαδιακασίας.
Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο σε γενικότερα ζητήματα, όπως τη μέτρηση, τη δειγματοληψία, και τους παράγοντες που επηρεάζουν την επιστημονική αξία των δεδομένων μιας έρευνας.
Στη συνέχεια, περιγράφονται συγκεκριμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται ευρέως στη συλλογή εμπειρικών δεδομένων, όπως το πείραμα, τη συνέντευξη, την παρατήρηση, το ερωτηματολόγιο, καθώς και οι διάφορες ψυχομετρικές δοκιμασίες και κλίμακες.
Το δεύτερο μέρος του βιβλίου ασχολείται με τις αρχές που διέπουν τη μελέτη των μηχανισμών του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνοι για την τέλεση των ψυχολογικών λειτουργιών. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην κριτική θεώρηση τόσο των "παραδοσιακών" επεμβατικών μεθόδων, όπως τη μελέτη εγκεφαλικών βλαβών, τη μέθοδο της αμυτάλης και την τεχνική διεγχειρητικού ερεθισμού του εγκεφαλικού φλοιού, όσο και των σύγχρονων μη επεμβατικών τεχνικών που έχουν αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό. Στις τελευταίες εντάσσονται η μαγνητοεγκεφαλογραφία, η λειτουργική μαγνητική τομογραφία και η απεικόνιση με εκπομπή ποζιτρονίων.

24χ17 εκ., 304 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Σειρά Α: Ψυχολογία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.89 (Νευροψυχολογία), 150.1 (Ψυχολογία - Μεθοδολογία), 612.8 (Νευροεπιστήμες)
Άλλα πρόσωπα: Παναγιώτα Βορριά (Υπεύθυνος Σειράς) , Ζαΐρα Παπαληγούρα (Υπεύθυνος Σειράς) , Μπετίνα Ντάβου (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-02-1647-9
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1647-9
Βάρος: 0.642 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
22.37
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.32
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κομίλη, Αίγλη
Η επαγγελματική της εκπαίδευση και οι σχετικές δραστηριότητες συνοψίζονται ως εξής: - Κάτοχος διπλώματος στην Ψυχολογία (Β.Α. και Μ.Α.) από το Boston University, ΗΠΑ - Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (Ph.D.) στην Πειραματική Ψυχολογία από το Brandeis University, ΗΠΑ. - Εργαστηριακή Έρευνα στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (Μ.Ι.Τ.) ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Σκωτία, και στο Ερευνητικό Κέντρο I.N.S.E.R.M., Lyon - Γαλλία. - Καθηγήτρια Πειραματικής Ψυχολογίας στο Portland State University, ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. - Δημοσιεύσεις ερευνητικού έργου σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού. - Δημοσίευση δύο βιβλίων στα ελληνικά: α) Εισαγωγή στην Ψυχολογία, εκδόσεις Λιβάνη και β) Μέθοδοι Έρευνας στην Ψυχολογία, εκδόσεις Οδυσσέας.

Σίμος, Παναγιώτης Γ.
Ο Παναγιώτης Σίμος είναι Καθηγητής Αναπτυξιακής Νευροψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος Ph.D. από το Πανεπιστήμιο του Southern Illinois (1995) και ειδικεύτηκε στην κλινική νευροφυσιολογία στο Τμήμα Νευροχειρουργικής του Πανεπιστήμιου του Texas, όπου και διετέλεσε Αναπληρωτής Καθηγητής. Τα ερευνητικά και κλινικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη νευροψυχολογική και νευροαπεικονιστική διερεύνηση αναπτυξιακών και επίκτητων διαταραχών, καθώς και στη μελέτη της ανάπτυξης ακαδημαϊκών δεξιοτήτων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.