Ξεχάστε πως είχατε μια κόρη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ξεχάστε πως είχατε μια κόρη

Sandra Gregory

Michael Tierney

19.68€ -27% 14.37€

Η Βρετανίδα καθηγήτρια Sandra Gregory απολάμβανε τη ζωή της στην Μπανγκόκ επί δύο χρόνια. Έπειτα, όμως, από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, ένιωσε ξαφνικά το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια της: έχασε τη δουλειά της, αρρώστησε βαριά και σύντομα έμεινε απένταρη. Στην απελπισία της να επιστρέψει στην πατρίδα της, συμφώνησε να διακινήσει παράνομα ηρωίνη μέσω του αεροδρομίου της Μπανγκόκ για λογαριασμό ενός άγνωστου άνδρα. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε είκοσι πέντε χρόνια φυλάκιση. Εξέτισε τα πρώτα τεσσεράμισι χρόνια της ποινής της στη διαβόητη φυλακή Λαρντ Γιάο, την επονομαζόμενη και «Χίλτον της Μπανγκόκ», η οποία «φιλοξενούσε» κατά συρροή δολοφόνους, μανιακούς, ακόμα και έναν κανίβαλο. Το 1997 επαναπατρίστηκε στη Βρετανία, όπου και εξέτισε περαιτέρω ποινή τριών ετών σε αρκετές φυλακές, μία εκ των οποίων ήταν υψίστης ασφαλείας. Οι σκηνές κτηνωδίας, βίας και αθλιότητας τις οποίες βίωσε στην Ταϊλάνδη και τη Βρετανία, είναι έντονες και ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη της - περιέγραψε την περιπέτεια της ως εξής: «Αυτό που γίνεται εδώ μοιάζει με αργό βασανιστήριο· σε κρατάνε ζωντανό για να υποφέρεις». Μέσα, όμως, από αυτό το μαρτύριο, το εκπληκτικό πνεύμα της και το σθένος της, καθώς και η αμέριστη συμπαράσταση των γονιών της τη βοήθησαν να μη χάσει τα λογικά της και να επιβιώσει. Η Sandra αφέθηκε ελεύθερη το 2000 έπειτα από χάρη που της δόθηκε από τον βασιλιά της Ταϊλάνδης. Μέσα από τη γλαφυρή εξιστόρηση της εμπειρίας της, αποκαλύπτει την ψυχρή αλήθεια ότι αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα και ευελπιστεί ότι θα σώσει πολλούς άλλους από την ίδια μοίρα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αλέξανδρος Ρήγας

Αλέξανδρος Ρήγας (Μεταφραστής)

Ο Αλέξανδρος Ρήγας σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Μόνος έγραψε τα τηλεοπτικά σενάρια: "Η Ελίζα και οι άλλοι", "Ένας έρωτας", "Πάτερ Ημών", "Dolce Vita", και σε συνεργασία με τον Δημήτρη Αποστόλου τα σενάρια: "Δυο Ξένοι", "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;", "Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη", "Κόκκινο Δωμάτιο" καθώς και τα θεατρικά έργα: "Νυφικό κρεβάτι", "Το δώρο", "Μπαμπά... μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή" και "Τρεις φορές γυναίκα". Επί σειρά ετών, εργάστηκε στο ραδιόφωνο, σε ιδιωτικούς σταθμούς, αλλά και στην ΕΡΑ 2, σε εκπομπές με θέμα τη μουσική του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Sandra Gregory (Συγγραφέας)

Η Βρετανίδα καθηγήτρια Sandra Gregory απολάμβανε τη ζωή της στην Μπανγκόκ επί δύο χρόνια. Έπειτα, όμως, από ένα πραξικόπημα, ένιωσε ξαφνικά το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια της: έχασε τη δουλειά της, αρρώστησε βαριά και σύντομα έμεινε απένταρη. Στην απελπισία της να επιστρέψει στην πατρίδα της, συμφώνησε να διακινήσει παράνομα ηρωίνη μέσω του αεροδρομίου της Μπανγκόκ για λογαριασμό ενός άγνωστου άνδρα. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε είκοσι πέντε χρόνια φυλάκιση. Εξέτισε τα πρώτα τεσσεράμισι χρόνια της ποινής της στη διαβόητη φυλακή Λαρντ Γιάο, την επονομαζώμενη και "Χίλτον της Μπανγκόκ", η οποία "φιλοξενούσε" κατά συρροή δολοφόνους, μανιακούς, ακόμα και έναν κανίβαλο. Το 1997 επαναπατρίστηκε στη Βρετανία, όπου και εξέτισε περαιτέρω ποινή τριών ετών σε αρκετές φυλακές, μία εκ των οποίων ήταν υψίστης ασφαλείας. Η Sandra Gregory αφέθηκε ελεύθερη το 2000 έπειτα από χάρη που της δόθηκε από το βασιλιά της Ταϊλάνδης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Michael Tierney (Συγγραφέας)

Ο Michael Tierney γεννήθηκε στη Γλασκώβη το 1968 και ζει με τη σύζυγό του Kathleen, την κόρη του Mahoney και το γιο του Gabriel. Είναι συντάκτης στην τοπική εφημερίδα Herald.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
383
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.542 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση