Πορτρέτα γυναικών
zoom in
13.24€ -24% 10.06€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603755296

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2003

  • Εκδότης

    Μεταίχμιο

Εφτά πορτρέτα, εφτά ιστορίες γένους θηλυκού που σκιαγραφούν με τρυφερότητα και χιούμορ τη γυναίκα του σήμερα. Σύγχρονες και με έντονη παρουσία, αυτές οι εφτά γυναίκες, που προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και περιβάλλοντα, αγωνίζονται να ανταποκριθούν στους πολύπτυχους ρόλους τους και να συμβιβάσουν τη σεξουαλικότητα, τη μητρότητα και την καριέρα με την απιστία, την απόγνωση και τον καθημερινό αγώνα για την επιβίωση. Η Ρεμπέκα Μίλερ, σ’ ένα βιβλίο που διακρίνεται για την κινηματογραφική του ζωντάνια, παρακολουθεί τις ζωές των ηρωίδων της που πότε εξελίσσονται ανεξάρτητα η μία από την άλλη, πότε παράλληλα και πότε πλέκονται μεταξύ τους με απρόβλεπτες συνέπειες.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μάριον Χωρεάνθη

Μάριον Χωρεάνθη (Μεταφραστής)

Η Μάριον Χωρεάνθη γεννήθηκε στη Χίο. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Sorbonne-Paris IV (Licence de Lettres Modernes), μελετώντας παράλληλα την αγγλική γλώσσα και λογοτεχνία (Diploma of English Studies). Παρακολούθησε επίσης συστηματικά μαθήματα θεατρικής αγωγής, εκφραστικής κινησιολογίας κι αυτοσχεδιασμού με τον Γιώργο Γαλάντη, καθώς και κλασικού τραγουδιού με τη Μαρία Σκαρλάτου. Από το 1990 εργάζεται ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών και μεταφράζει λογοτεχνικά, φιλολογικά και τεχνοκριτικά κείμενα από τα αγγλικά και τα γαλλικά. Έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με τον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο, καθώς και με το ραδιόφωνο. Συγχρόνως ασχολείται με τη μουσική σύνθεση, το στίχο, το γράψιμο και την εικονογράφηση βιβλίων και περιοδικών. Από το 1994 έργα της περιλαμβάνονται κάθε χρόνο σε συλλογικές και διεθνείς εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της Καλλιτεχνικής Εταιρείας Αίσωπος και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικό τμήμα της IBBY).

Rebecca Miller

Rebecca Miller (Συγγραφέας)

Η Ρεμπέκα Μίλλερ, κόρη του Άρθουρ Μίλλερ, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και την υποκριτική προτού στραφεί στη σκηνοθεσία και το γράψιμο. Εκτός από το μυθιστόρημά της "Οι κρυφές ζωές της κυρίας Λι" (The private lives of Pippa Lee, 2008) έχει στο ενεργητικό της μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο "Personal Velocity" (υπό έκδοση στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη), της οποίας η κινηματογραφική μεταφορά απέσπασε το Βραβείο των Κριτικών του Φεστιβάλ Sundance. Έχει επίσης γράψει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες "Άντζελα" και "Τζακ και Ρόουζ: Μπαλάντα για δύο". Ζει με την οικογενειά της στην Ιρλανδία και στη Νέα Υόρκη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
219
Διαστάσεις:
20x13
Βάρος:
0.323 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση