Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πολιτικές διαχείρισης αγροτικών κινδύνων
(Παρελθόν, παρόν, μέλλον: Με έμφαση στις γεωργικές ασφαλίσεις και αποζημιώσεις στην Ελλάδα και συγκριτικές αναφορές στις αντίστοιχες πολιτικές της υπόλοιπης ΕΕ και της Βόρειας Αμερικής)
Συγγραφέας:   Νικηφόρος Γεωργιάδης


Offer
Οι ραγδαίες μεταβολές στις διεθνείς πολιτικοοικονομικές συνθήκες και φυσικά σε εκείνες της ΕΕ, συνδυασμένες με τις πολύπλοκες τεχνολογικές εξελίξεις, τις αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά και με τις πιθανολογούμενες δραματικές κλιματολογικές αλλαγές του πλανήτη δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για τον Έλληνα αγρότη.
H ύπαρξη μιας αποτελεσματικής, ευέλικτης, οικονομικά υγιούς και τελικά βιώσιμης πολιτικής διαχείρισης αγροτικών κινδύνων πρέπει να είναι απολύτως πρώτη προτεραιότητα για τη χώρα μας, αν θέλουμε να επιτύχουμε μία κατά το δυνατόν ομαλότερη μετάβαση από το γνωστό "σήμερα" στο υπό διαμόρφωση "αύριο" της ελληνικής γεωργίας και της αγροτικής κοινωνίας.

21χ14 εκ., 508 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Οικονομία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.1 (Γεωργία - Οικονομικές απόψεις), 338.9 (Οικονομική πολιτική)
ISBN: 978-960-14-0685-5
ISBN (10ψήφιο): 960-14-0685-9
Βάρος: 0.603 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
15.35
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νικηφόρος Γεωργιάδης σπούδασε Γεωπονική και Οικονομικά στη Θεσσαλονίκη και έκανε μεταπτυχιακές (master of arts) σπουδές αγροτικής οικονομίας στο πανεπιστήμιο Leeds της Αγγλίας. Εμβάθυνε στα ασφαλιστικά θέματα, συμμετέχοντας σε in-service επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια μερικών από τους μεγαλύτερους αντασφαλιστικούς και γεωργοασφαλιστικούς οργανισμούς του κόσμου. Σήμερα κατέχει τη θέση του Προέδρου του Οργανισμού Αντασφάλισης και Συντονισμού (ΟΑΣΙΣ). Είναι, από το 1997, τακτικό μέλος της Επιτροπής Ασφάλισης Αγροτικών Κινδύνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ασφαλίσεων (CEA), που εδρεύει στο Παρίσι, εκπροσωπώντας την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και, από το 1987, εισηγητής του μαθήματος <<Αγροτικές Ασφαλίσεις>> που διδάσκεται στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ). Διετέλεσε σύμβουλος γεωργικών ασφαλίσεων στη Αγροτική Ασφαλιστική (1998-2002) και στο ΕΛΓΑ (1995-1997), Διευθυντής Αγροτικών Ασφαλίσεων στην Αγροτική Ασφαλιστική (1985-1991) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Τέλος πολύτιμες, για τη δουλειά του, εμπειρίες αγροτικού πραγματογνώμονα απέκτησε στο ΟΓΑ και στην ΑΤΕ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.