Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοσμοθεωρητική ετερότητα και αξιώσεις πολιτικής κυριαρχίας
Συγγραφέας:   Παναγιώτης Ήφαιστος


Κοσμοθεωρητική ετερότητα και αξιώσεις πολιτικής κυριαρχίας
Πρωτοποριακή ανάλυση τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς βιβλιογραφίας. Υπό το πρίσμα αυστηρής επιστημονικής ουδετερότητας εξετάζονται σε ιστορικό και σύγχρονο πλαίσιο τα ηθικοφιλοσοφικά και ηθικοκανονιστικά θεμέλια του διεθνούς συστήματος. Το φαινόμενο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης όπως και πολλά άλλα φαινόμενα αναλύονται διεξοδικά για να αντληθούν συμπεράσματα για την εξέλιξη των σύγχρονων διεθνών σχέσεων.
Ο συγγραφέας αναζητεί και τελικά προσδιορίζει ηθικούς παράγοντες στη βάση των οποίων θα μπορούσαν να θεμελιωθούν κρίσεις και αποφάσεις διεθνούς πολιτικής συμβατές με τις κατακτήσεις του πολιτισμού στο επίπεδο των διεθνών σχέσεων.
Η κοινωνικοπολιτική ετερότητα του κόσμου και η οντολογικού περιεχομένου αξίωση συλλογικής ελευθερίας, συνάγεται, είναι τα κυριότερα κριτήρια, γεγονός που συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που δημιουργούν οι θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου και η ιδέα της συλλογικής ασφάλειας. Έτσι, μεταξύ πολλών άλλων αναλύονται η έννοια και το περιεχόμενο του έθνους-κράτους, των διεθνών θεσμών και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ο αποσταθεροποιητικός ρόλος του διεθνισμού, του κοσμοπολιτισμού και του ηγεμονισμού και άλλα αίτια πολέμου, τα οποία παρεμβάλλονται μεταξύ ενός σταθερού - ειρηνικού διεθνούς συστήματος και του υπαρκτού κόσμου στο κατώφλι του 21ου αιώνα. Σημειώνεται πως σε όλα τα κεφάλαια γίνεται προσπάθεια αναγωγής των θεωρήσεων πολιτικής φιλοσοφίας του Παναγιώτη Κονδύλη στο επίπεδο της πολιτικής φιλοσοφίας των διεθνών σχέσεων.

Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 327 (Διεθνείς σχέσεις), 320.01 (Πολιτική επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία)
ISBN: 978-960-7803-19-1
ISBN (10ψήφιο): 960-7803-19-1
Βάρος: 0.55 κιλά
Εκδότης: Ποιότητα
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
23.56
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.97
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης Ήφαιστος είναι καθηγητής διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών σπουδών και κάτοχος ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet. Από το 1990 μέχρι το 2007 δίδαξε στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2007 μετατάχθηκε στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.