Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Όψεις και μορφές του ελληνικού παραδοσιακού πολιτισμού
Συγγραφέας:   Μανόλης Γ. Βαρβούνης


Όψεις και μορφές του ελληνικού παραδοσιακού πολιτισμού
Στις ιστορικές ρίζες, στα ήθη και τα έθιμα, αλλά και στον έντεχνο λαϊκό λόγο στο πλαίσιο του ελληνικού παραδοσιακού πολιτισμού, που παρουσιάζει μεγάλο πλούτο μορφών και τοπικών παραλλαγών, είναι βασισμένη η ανάλυση αυτού του βιβλίου. Ο συγγραφέας με αρχειακή, βιβλιογραφική και επιτόπια έρευνα προσπαθεί να εξερευνήσει ορισμένες πτυχές της λαογραφικής μας πραγματικότητας σε μια περίοδο κατά την οποία η παράδοση θεωρείται άλλοτε βάρος κι άλλοτε ανασταλτικός παράγοντας προόδου, αντί να εκλαμβάνεται ως αυτό που πράγματι είναι: μια βάση για το μέλλον με σεβασμό στο παρελθόν και το παρόν του λαού μας.

Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 909.495 (Πολιτισμός, Ελληνικός), 306.4 (Πολιτισμός, Λαϊκός)
ISBN: 978-960-7803-16-0
ISBN (10ψήφιο): 960-7803-16-7
Βάρος: 0.55 κιλά
Εκδότης: Ποιότητα
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
18.78
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.71
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βαρβούνης, Μανόλης Γ.
Ο Μ. Γ. Βαρβούνης γεννήθηκε στη Σάμο το 1966. Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983-1988). Ειδικεύθηκε στη Λαογραφία και αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1991). Πραγματοποίησε επίσης μεταδιδακτορικές ερευνητικές σπουδές στο Universite Catholique της Louvain (Louvain-La-Neuve) του Βελγίου (1996-1997). Το 1992 εξελέγη λέκτωρ και το 1998 επίκουρος καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου διδάσκει. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει μελέτες αυτοτελώς ή σε επιστημονικά περιοδικά, τιμητικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον Μάρτιο του 2005 η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τον τίμησε με το οφφίκιο του "Άρχοντος Προστάτου των Γραμμάτων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας", ενώ το 2005, με σεπτή πατριαρχική απόφαση, ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητος Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου "Παναγία η Παμμακάριστος".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.