Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ευρωατλαντικές σχέσεις

Ευρωατλαντικές σχέσεις
Το βιβλίο αυτό αποτελεί το μόνο κείμενο στην ελληνική βιβλιογραφία που εξετάζει διεξοδικά το σύνολο σχεδόν των πολιτικών και των στρατηγικών παραγόντων και κριτηρίων που διαμορφώνουν τον ευρωατλαντικό χώρο, που υπήρξε κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο διαμορφώθηκε το μεταπολεμικό διεθνές σύστημα. Σε ιστορικό και σύγχρονο πλαίσιο εξετάζονται διαδοχικά οι σχέσεις ΗΠΑ – Ευρώπης, οι ιστορικοπολιτικές παράμετροι και το στρατηγικό υπόβαθρο της Ατλαντικής Συμμαχίας, η εξέλιξη των στρατηγικών των ευρωπαϊκών δυνάμεων και της ευρωπαϊκής αμυντικής ταυτότητας, ο καθοριστικός ρόλος της βρετανικής διπλωματίας στην οικοδόμηση του ευρωατλαντικού βάθρου ισχύος, οι γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές θεωρήσεις που ερμηνεύουν το ευρωατλαντικό σύστημα, τα προβλήματα στις σχέσεις ΗΠΑ και Ευρώπης, το γερμανικό ζήτημα και η εξέλιξη τόσο της Ατλαντικής Συμμαχίας όσο και της ευρωπαϊκής αμυντικής ταυτότητας τη δεκαετία του 1990.

Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 327.407 (Ευρώπη - Σχέσεις - Αμερική)
ISBN: 978-960-7803-07-8
ISBN (10ψήφιο): 960-7803-07-8
Βάρος: 0.55 κιλά
Εκδότης: Ποιότητα
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
21.38
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.03
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και γενικός διευθυντής του "Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής".

Ο Παναγιώτης Ήφαιστος είναι καθηγητής διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών σπουδών και κάτοχος ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet. Από το 1990 μέχρι το 2007 δίδαξε στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2007 μετατάχθηκε στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.