Η σύγκρουση των φονταμενταλισμών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η σύγκρουση των φονταμενταλισμών

Σταυροφορίες, τζιχάντ και νεωτερικότητα

Tariq Ali

Με το τελευταίο του βιβλίο, ο πολυγραφότατος και πολυπράγμων συγγραφέας και στοχαστής Ταρίκ Αλί, πακιστανικής καταγωγής, ανατέμνει την ιστορία και τη διαμόρφωση του ισλαμικού και του δυτικού φονταμενταλισμού μέχρι τα πολύ πρόσφατα τραγικά γεγονότα και τους πολέμους της σύγχρονης ιστορίας στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Ινδία, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, το Κασμίρ, το Ιράν, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία κ.ά.
Ο συγγραφέας μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου κινητοποιήθηκε ξανά παγκοσμίως κι έχει γίνει μία από τις σημαντικότερες διεθνείς φωνές του αντιπολεμικού κινήματος. Το βιβλίο του "Η σύγκρουση των φονταμενταλισμών" αποτελεί μία απί της σημαντικότερες και πλέον εμπεριστατωμένες αναλύσεις στο θέμα και έχει δεχτεί τα εγκώμια των σημαντικότερων ιστορικών και των πλέον έγκυρων εφημερίδων.

Σάββας Μιχαήλ

Σάββας Μιχαήλ (Μεταφραστής)

Ο Σάββας Μιχαήλ (Σαμπετάι Μπεν. Μάτσας) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα και στο Παρίσι. Γυναίκα του είναι η Κατερίνα Μάτσα. Έχει ενεργό δράση στο χώρο της μαρξιστικής αριστεράς από τα χρόνια της χούντας. Πέρα από τα άρθρα του σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και διεθνώς, εκδόθηκαν και τα βιβλία του: "Περεστρόικα και οικονομία" (Αλλαγή, α΄ έκδοση 1987, β΄ έκδοση 1988), "Επανάσταση κι αντεπανάσταση στην Κίνα" (Πελεκάνος, 1989), "Σολωμός και Χέγκελ" (Λέων, 1991), "Παλινόθρωση ή Επανάσταση;" (Λέων, 1992), "Πλους και κατάπλους του Μεγάλου Ανατολικού" (Άγρα, 1996), "Μορφές του Μεσσιανικού" (Άγρα, 1999), "Ο Τρότσκυ ως φιλόσοφος" (Λέων, 2001).

Tariq Ali

Tariq Ali (Συγγραφέας)

Ο Ταρίκ Αλί γεννήθηκε και σπούδασε στο Πακιστάν και αργότερα στην Οξφόρδη. Έχει γράψει πάνω από δώδεκα βιβλία για την παγκόσμια ιστορία και πολιτική, βιογραφίες, μυθιστορήματα καθώς και σενάρια για τη σκηνή και την οθόνη. Πήρε το βραβείο Αρχιεπισκόπου Σαν Κλεμέντε του Ινστιτούτου Ροζαλία ντε Κάστρο για το Καλύτερο Ξενόγλωσσο Μυθιστόρημα που δημοσιεύτηκε στην Ισπανία το 1994 και, όπως και τα υπόλοιπα βιβλία του, έχει μεταφραστεί σε πολλές άλλες γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
552
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.828 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση