Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο λόγος στην οικονομία
(Η ορολογική προσέγγιση στους λόγους του Ξενοφώντα Ζολώτα)

Offer
Ο λόγος που εκφώνησε ο Ξενοφών Ζολώτας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με ελληνικούς όρους στην αγγλική γλώσσα, στο τέλος της δεκαετίας του 1950 είναι ένας λόγος για να παρακολουθούμε την οικονομία, τα πορίσματα της επιστήμης αλλά και τη μορφή και το μέσο διάδοσης των απόψεών του. Ο λόγος αυτός προχωρά λίγο περισσότερο. Έχει κατακτήσει την αυθεντία μέσα από τη συνέπεια, την εμβρίθεια και την προσφορά και το συγκρητισμό. Ίσως έχει υλοποιήσει την αριστοτελική "ενδελέχεια", ως την εκπλήρωση του σκοπού πραγμάτωσης της ύπαρξής του.
Το βιβλίο αυτό, με τίτλο "Ο λόγος στην οικονομία", παρουσιάζει όψεις γλωσσολογίας, πτυχές οικονομίας, παραστάσεις προσωπικότητας αλλά και αποτελεί μια αμιγή παρακαταθήκη για την οικουμενικότητα της ελληνικής γλώσσας, μιας γλώσσας για την οποία υπάρχει "λόγος", ίσως και "ο λόγος". Η σύνδρομη τροχιά του κειμένου και των όρων στις δύο γλώσσες καθιστούν τη μονογραφία αυτή σημείο αναφοράς για φοιτητές γλώσσας και οικονομίας, για επιστήμονες του λόγου, για γλωσσομαθείς και μεταφραστές, για τους επαγγελματίες της επικοινωνίας και της ηλεκτρονικής πληροφορίας, αλλά και κάθε συνειδητό πολίτη.
Ο καθηγητής Ζολώτας είναι σίγουρα ένας άνθρωπος που συνέβαλε σε πολλές από τις διαφοροποιητικές λεπτομέρειες εξέλιξης της χώρας και της οικονομικής σκέψης παγκόσμια από τις αρχές του αιώνα, με τις μεταμορφώσεις και τη δυναμική της εποχής μας, μέσα από ένα προηγμένο μυαλό με προωθημένες καινοτομικές σκέψεις και αρχές.

24χ17 εκ., 156 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία )
ISBN: 978-960-08-0280-1
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0280-7
Βάρος: 0.366 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
12.25
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.45
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κατερινάκης, Θεόδωρος Α.
Ο Θεόδωρος Αντωνίου Κατερινάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1971 και ολοκλήρωσε το Λύκειο με το μεγαλύτερο απολυτήριο στην Ελλάδα. Είναι πληροφορικός από το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διετέλεσε ερευνητής στο Κέντρο Έρευνας του ΟΠΑ και εκπαιδεύτηκε σε θέματα προσανατολισμού Φυσικών Επιστημών στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Λόγω της ειδίκευσής του στα συστήματα διδασκαλίας και την ορολογία συνεργάστηκε με ο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διαρκής επιτροπή Β΄βάθμιας εκπαίδευσης), με το Υπουργείο Εξωτερικών (επιλογή στελεχών πληροφορικής) και με την εταιρία ORACLE Hellas ΑEΕ. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία ως Προγραμματιστής / Αναλυτής και ως βοηθός Έλληνα Αντιπροσώπου στην Αμερικανική Ευκολία Σούδας, από όπου τιμήθηκε με εύφημο μνεία του Αμερικανικού Ναυτικού. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως οργανωτικός σύμβουλος και βοηθός εσωτερικού ελεγκτή στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. Η συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνει την επιμέλεια πανεπιστημιακών σημειώσεων, πρακτικών συνεδρίων και εξειδικευμένων βιβλίων, με κορύφωση ένα διδακτικό πανεπιστημιακό σύγγραμμα στο Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Κατερινάκης έχει πολυσχιδή δραστηριότητα μέσα από τη συμμετοχή του σε διάφορες οργανώσεις (ΕΠΥ, ΕΕΕΕ, ΟΕΕ, ΕΛΕΤΟ, ΕΕΔΕ/ΕΙΠ, Planetary Society, EEPALI, UNISEF, WWF, INKA). Τέλος, η δράση του έχει καταγραφεί με τιμητικές αναφορές στα λεξικά προσωπικοτήτων "Marquis Who΄s Who, International Who΄s Who of Professionals και Baron΄s Who΄s Who".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.