Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κράτος πρόνοιας και εκπαίδευση στην Ελλάδα 1974-1997

Κράτος πρόνοιας και εκπαίδευση στην Ελλάδα 1974-1997
Η σειρά "Παιδαγωγική και Εκπαίδευση" φιλοδοξεί να εμπλουτίσει την ελληνική παιδαγωγική βιβλιογραφία τόσο με μεταφράσεις έγκυρων ξενόγλωσσων δημοσιευμάτων όσο και με πρωτότυπα έργα Ελλήνων παιδαγωγών. Η σειρά απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές, σπουδαστές και σε όσους προβληματίζονται γύρω από θέματα Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης.
Ο μετασχηματισμός του φιλελεύθερου κράτους "νυχτοφύλακα" στο σύγχρονο δημοκρατικό παρεμβατικό κράτος πρόνοιας ήταν χωρίς αμφιβολία η σημαντικότερη εξέλιξη των τελευταίων 150 ετών. Στα χαρακτηριστικά της μεταπολεμικής περιόδου ανήκουν η διάχυση των θεσμών του κράτους πρόνοιας προς τις λιγότερο ανεπτυγμένες κοινωνίες και η διεύρηνση της κρατικής δραστηριότητας σε νέους τομείς, όπως ήταν η εκπαίδευση. Στην πορεία, η απαίτηση για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού συνέκλινε σε σημαντικό βαθμό με το στόχο της ισότητας των εκπαιδευτικών ευκαιριών, ο οποίος απέρρεε από το αίτημα για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου γίνεται μια συνοπτική ιστορική παρουσίαση της συγκρότησης του κράτους πρόνοιας στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και στην Ελλάδα. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται οι εκπαιδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας μετά τη Μεταπολίτευση σε συνάρτηση με την εκπαιδευτική νομοθεσία και με έγκυρους εμπειρικούς δείκτες μέτρησης εκπαιδευτικών μεγεθών.

21χ14 εκ., 236 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Παιδαγωγική και Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 370.09 (Εκπαίδευση - Ιστορία ), 370.495 (Εκπαίδευση - Ελλάς), 361.6 (Κοινωνική πρόνοια)
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Π. Τερζής (Υπεύθυνος Σειράς) , Αχιλλέας Γ. Καψάλης (Υπεύθυνος Σειράς) , Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-343-690-4
ISBN (10ψήφιο): 960-343-690-9
Βάρος: 0.363 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
13.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σιδηρόπουλος, Δημήτριος Α.
Ο Δημήτρης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στη Γερμανία το 1966 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου (1986). Κάτοχος Διπλώματος Μετεκπαίδευσης του Διδασκαλείου Δημήτρης Γληνός του Α.Π.Θ. στην κατεύθυνση της Γενικής Αγωγής (1998) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στον τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. στην κατεύθυνση της Σχολικής Παιδαγωγικής (2002). Υπηρετεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 1988. Η επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται κυρίως στους τομείς της Παιδαγωγικής του Σχολείου, της Διδακτικής, της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης. Κεντρικοί θεματικοί άξονες με τους οποίους ασχολείται είναι: το κράτος πρόνοιας, η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, καθώς και ο σχεδιασμός και η αξιολόγηση των ευρύτερων εκπαιδευτικών πολιτικών και μεταρρυθμίσεων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.