Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μη λεκτική συμπεριφορά εκπαιδευτικού - μαθητή
(Άσκηση με μικροδιδασκαλία)
Συγγραφέας:   Ιωάννης Ε. Βρεττός


Μη λεκτική συμπεριφορά εκπαιδευτικού - μαθητή
Τα τελευταία χρόνια οι έρευνες στον χώρο της Παιδαγωγικής έχουν στρέψει την προσοχή τους στην μη λεκτική συμπεριφορά εκπαιδευτικού και μαθητή. Τόσο από τα αποτελέσματα των ερευνών όσο και από την παρατήρηση της καθημερινής πραγματικότητας συνάγεται το συμπέρασμα ότι η μη λεκτική συμπεριφορά παίζει αποφαστιστικό ρόλο όχι μόνο στην ανάπτυξη υγιών σχέσεων μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητών αλλά και στην πρόκληση της προσοχής και του ενδιαφέροντος των μαθητών καθώς και στην βελτίωση των επιδόσεών τους. Έτσι δικαιολογείται και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η μη λεκτική συμπεριφορά εντάσσεται σε όλο και περισσότερα προγράμματα εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών.
Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί τόσο να περιγράψει το θεωρητικό πλαίσιο σχετικά με την μη λεκτική συμπεριφορά όσο και να καταγράψει τα σχετικά ερευνητικά αποτελέσματα. Ειδικότερα σκοπός του βιβλίου είναι: α. να διατυπώσει τα προβλήματα, όπως αυτά εκτίθενται στην διεθνή βιβλιογραφία, αναφέροντας τους σταθμούς και τα αποτελέσματα των ερευνητικών προσπαθειών, οι οποίες έγιναν κατά καιρούς, β. να περιγράψει πέρα από τις συγγραφικές και ερευνητικές προσπάθειες την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα σχετικά με την συναισθηματική σχέση και επικοινωνία εκπαιδευτικού - μαθητή και γ. να προχωρήσει σε υποδείξεις για την βελτίωση των συνθηκών και των προϋποθέσεων, οι οποίες θα εγγυηθούν όχι μόνον την καλλιέργεια θετικού κλίματος στο μάθημα και θετικών στάσεων απέναντι στο σχολείο αλλά και την άνοδο των επιδόσεων.

22χ15 εκ., 502 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Παιδαγωγική), 153.69 (Επικοινωνία, Μη λεκτική)
ISBN: 978-960-8325-20-3
ISBN (10ψήφιο): 960-8325-20-Χ
Βάρος: 0.787 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
24.45
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.76
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιωάννης Ε. Βρεττός γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Παιδαγωγική, Ψυχολογία, Φιλοσοφία και Αρχαία Ελληνική Φιλολογία στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Αθήνας (1968-1975) καθώς και Ludwig Maximilians-Universitat του Μονάχου (1976-1983). Δίδαξε στον Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ, (1983-1990) και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας (1991-1995). Από το 1996 διδάσκει ως καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι και Αντιπρόεδρος στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους τομείς: Σχολική Παιδαγωγική, Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών, Ιστορία και Θεωρία της Παιδείας. Έχει δημοσιεύσει σχετικά βιβλία και άρθρα, ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.