Στον καιρό της ανδρικής εμμηνόπαυσης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στον καιρό της ανδρικής εμμηνόπαυσης

Μυθιστόρημα

Νίκος Σαλτερής

Δολοφονία ή ατύχημα; Ο βίαιος θάνατος της ωραίας Θεώνης, παντρεμένης με έναν εύπορο επιχειρηματία, δεν είναι απλώς ένας γρίφος για τις αστυνομικές Αρχές και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Είναι η ρωγμή απ’ όπου ξεχύνονται τα υλικά του χρόνου. Ο αφηγητής, ερωτευμένος μαζί της εις το διηνεκές, μπορεί να αναμασάει τις φαντασιώσεις του και τα απωθημένα όνειρά του απελευθερωμένος πια απ’ την ανάγκη του να πετύχει ή να γίνει πρωταγωνιστής του κόσμου του. Στη σκηνή του δράματος ανεβαίνει τώρα ο χορός της αντροπαρέας. Έχουν κι οι άντρες τον καιρό της δικής τους εμμηνόπαυσης: είναι η στιγμή που αποδέχονται τον ρόλο του κομπάρσου, το παρελθόν αποκτά μεγαλύτερη αξία απ’ το μέλλον και το παρόν μεταμορφώνεται σε μια μακρόσυρτη κουβέντα γύρω από ένα ποτήρι κρασί.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Τάκης Θεοδωρόπουλος

Τάκης Θεοδωρόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπουδασε στο Παρίσι συγκριτική λογοτεχνία, θεατρολογία και ανθρωπολογία του ελληνορωμαϊκού κόσμου. Το 1985 εξέδωσε με τον Μάνο Χατζιδάκι το πολιτιστικό περιοδικό "Το Τέταρτο". Έχει εργαστεί στον εκδοτικό χώρο και διατηρεί στήλη καθημερινού χρονογραφήματος στην εφημερίδα "Τα Νέα". Από τα μυθιστορήματά του, το "Αδιανόητο τοπίο" και η "Πτώση του Νάρκισσου" έχουν εκδοθεί ή είναι υπό έκδοση σε αρκετές ξένες γλώσσες (γαλλικά, ιταλικά, σερβικά, τουρκικά, βουλγάρικα). Από το 1996 εργάζεται στον εκδοτικό χώρο. Το μυθιστόρημά του "Η δύναμη του σκοτεινού θεού" τιμήθηκε το 1999 με το βραβείο του Ιδρύματος Κώστας και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών. Το 2004 η Γαλλική Ακαδημία του απένειμε ένα από τα μεγάλα της βραβεία, το "Αργυρό Μετάλλιο για την ακτινοβολία της γαλλικής γλώσσας και της λογοτεχνίας". Μεταξύ Μαρτίου 2010 - Οκτωβρίου 2011 (οπότε παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους), διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.


Νίκος Σαλτερής

Νίκος Σαλτερής (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1956 στο Μοσχάτο Αττικής. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε με θέματα Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Ιδεολογίας, τα οποία αποτέλεσαν και το αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής. Στο χώρο της λογοτεχνίας εμφανίστηκε το 1992 με το μυθιστόρημα "28 φεγγάρια ή η νύχτα που όλοι φοβούνται". Ακολούθησαν το μυθιστόρημα "Στου κάβουρα το μονοπάτι" (1996) και το διήγημα "Εργάσιμος ημέρα" (1996).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
373
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.564 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση