Δημοτικά τραγούδια της Θάσου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δημοτικά τραγούδια της Θάσου

Γιώργος Ι. Αυγουστίδης

21.20€ -10% 19.08€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604317967

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2003

  • Εκδότης

    Ζήτη

...Έτσι κι εδώ, με τον ίδιο καθαρό και λιτό τρόπο, παρέχεται ο σχολιασμός στα κείμενα και τη μουσική των τραγουδιών της συλλογής, όπου χρειάζεται, δίνονται οι αναγκαίες κάθε φορά πληροφορίες, ενώ απουσιάζουν οι συνήθεις στις περιπτώσεις αυτές λυρικές εξάρσεις και ρητορείες.
Κοντολογίς, θεωρώ ευτύχημα για τη Θάσο το γεγονός ότι τα δημοτικά της τραγούδια παρουσιάζονται από τον Γιώργο Αυγουστίδη. (Δημήτρης Τομπαΐδης).

Γιώργος Ι. Αυγουστίδης

Γιώργος Ι. Αυγουστίδης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Αυγουστίδης γεννήθηκε στα Λιμενάρια της Θάσου το 1953. Την περίοδο του 1971-73 φοίτησε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης. Για είκοσι χρόνια υπηρέτησε ως δάσκαλος σε αρκετά χωριά της Θάσου· τα δώδεκα τελευταία από αυτά ως διευθυντής του σχολείου των Λιμεναρίων. Από το 1996 μέχρι το 1998 φοίτησε στο Διδασκαλείο "Δημήτρης Γληνός" της Θεσσαλονίκης στον τομέα της Ειδικής Αγωγής. Στη συνέχεια διηύθυνε το νεοσύστατο Ειδικό Σχολείο Αυτισμού Θεσσαλονίκης. Σήμερα υπηρετεί ως Σχολικός Σύμβουλος στην Ξάνθη. Έχει εκδόσει τα βιβλία "Τα Λιμενάρια του Κώστα Λόβουλου" και "Δημοτικά τραγούδια της Θάσου" κι έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες λαογραφικού και ιστορικού περιεχομένου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
301
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.454 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση