Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προσφορά και ζήτηση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
(Η περίπτωση του πανεπιστημίου Ιωαννίνων)

Offer
Η εκπαίδευση ως δραστηριότητα και ως προϊόν βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο της λειτουργίας της οικονομίας και η αγορά αυτού του αγαθού αποτελεί αντικείμενο οικονομικής ανάλυσης. Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται και προσπαθεί να απαντήσει σε δύο βασικά ερωτήματα: α) ποιοι παράγοντες επηρεάζουν και διαμορφώνουν τη ζήτηση για Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και β) μέσα από ποιες διαδικασίες οργανώνεται το εκπαιδευτικό σύστημα για να καλύψει τη ζήτηση με την προσφορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
Οι παράγοντες που προσδιορίζουν τη ζήτηση του «μεικτού» αγαθού της εκπαίδευσης εξετάζονται κριτικά, μέσα από μια προσπάθεια αποδόμησης της θεωρίας του ανθρώπινου κεφαλαίου. Αναδεικνύονται οι εναλλακτικές θεωρήσεις που συνδέουν οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους και προσδιορίζουν τη λειτουργία της ζήτησης γνώσης σε ατομικό, συλλογικό και κοινωνικό επίπεδο. Αναπτύσσεται επίσης η διαδικασία παραγωγής-προσφοράς εκπαίδευσης και συγκεκριμένα η οργάνωση και αξιολόγηση αυτής της διαδικασίας, το κόστος και η χρηματοδότηση.
Η ανάλυση της περίπτωσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συγκεκριμενοποιεί τη θεωρητική ανάλυση και προσφέρεται για τη μελέτη των λειτουργιών ζήτησης και προσφοράς τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών υπηρεσιών καθώς και των αποτελεσμάτων της λειτουργίας του πανεπιστημίου σε τοπικό επίπεδο.


Σημείωση: Πρόλογος: Γιώργος Ψαχαρόπουλος.

24χ17 εκ., 213 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστήμες της Αγωγής
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 378 (Εκπαίδευση, Τριτοβάθμια)
Άλλα πρόσωπα: Βάσω Βασιλού - Παπαγεωργίου (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-375-502-9
ISBN (10ψήφιο): 960-375-502-8
Βάρος: 0.496 κιλά
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
17.32
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.95
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.