Μικρές, πικρές αλήθειες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μικρές, πικρές αλήθειες

David Lodge

Ο Έιντριαν Λάντλοου είναι συγγραφέας με κύρος, διδάσκεται στο σχολείο και ζει ήσυχα, αποτραβηγμένος στο εξοχικό του.
Εκεί καταφτάνει μια Κυριακή πρωί, σε έξαλλη κατάσταση, ο παλιός του φίλος Σαμ Σαρπ, επιτυχημένος σεναριογράφος με μεγάλη ζήτηση στο Χόλιγουντ. Έχει μόλις διαβάσει μια συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιογράφο Φάνι Τάραντ - γνωστή για τη δηλητηριώδη πένα της - η οποία τον γελοιοποιεί πλήρως.
Οι δύο άντρες αποφασίζουν μαζί να την εκδικηθούν. Όμως, ο πόλεμος που ανοίγουν κρύβει πολλούς κινδύνους. Και ο Έιντριαν θα ρισκάρει ό,τι πιο πολύτιμο έχει: την ιδιωτική του ζωή...
Ο αξεπέραστος Lodge σαρκάζει τα αδηφάγα μέσα ενημέρωσης αλλά και την αμαρτωλή γοητεία της διασημότητας, την παγίδα της αυταρέσκειας και της ματαιοδοξίας, σε μια φίνα σάτιρα με συνεχόμενες ανατροπές κι ένα απροσδόκητο τέλος.

Χρίστος Τόμπρας (Μεταφραστής)


David Lodge

David Lodge (Συγγραφέας)

Ο Ντέηβιντ Λοτζ γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1935. Διετέλεσε επίτιμος καθηγητής στην έδρα της Σύγχρονης Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, όπου δίδαξε για τρεις σχεδόν δεκαετίες (1960-1987), και είναι μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Γραμμάτων και Ιππότης του Τάγματος Τεχνών και Γραμμάτων. Έχει γράψει έντεκα μυθιστορήματα και μία νουβέλα, που έχουν μεταφραστεί σε είκοσι πέντε γλώσσες. Ανάμεσά τους είναι τα "The Picturegoers" (1960), "Ginger you ΄re Barmy" (1962), "The British Museum is Falling Down" (1965), "Out of the Shelter" (1970), "Αλλάζοντας θέσεις" (1975, Βραβείο Hawthornden και Βραβείο καλύτερου μυθιστορήματος της Yorkshire Post), "How Far can you Go?" (1980, Διάκριση Whitbread ως βιβλίο της χρονιάς), "Μικρός που είναι ο κόσμος" (1984) και "Nice Work/Ούτε γάτα ούτε ζημιά" (1998), που ήταν και τα δύο υποψήφια για το Booker και μεταφέρθηκαν με επιτυχία στην τηλεόραση, "Η θεραπεία" (1995), που ήταν το 1996 ανάμεσα στις τελικές υποψηφιότητες για το Βραβείο Συγγραφέων της Κοινοπολιτείας, και "Σκέψεις, σκέψεις" (2001). Στο πλούσιο έργο του ως θεωρητικού της λογοτεχνίας συγκαταλέγονται τα "The Novelist at the Crossroads" (1971), "The Modes of Modern Writing" (1977), "Working with Structuralism" (1981), "After Bakhtin: Essays on Fiction and Criticism" (1990), "The Art of Fiction" (1992), "The Practice of Writing" (1996), "Consciousness and the Novel: Connected Essays" (2002), ενώ έχει επιμεληθεί και την έκδοση πολλών κλασικών μυθιστορημάτων και ανθολογιών κριτικής. Επίσης έχει γράψει θεατρικά έργα καθώς και τηλεοπτικά σενάρια που έχουν αποσπάσει πολλές τιμητικές διακρίσεις. To 1998 του απενεμήθη ο τίτλος CBE (Commander of the British Empire) για τις υπηρεσίες του στη λογοτεχνία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
147
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.214 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση