Με ακούει κανείς; λαμβάνει βλέπει
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Με ακούει κανείς; λαμβάνει βλέπει

Η ιστορία των τηλεπικοινωνιών του πλανήτη για παιδιά... κάθε ηλικίας

Σωτήρης Δ. Καμπέρης

Οραματισμός και αναζήτηση, έρευνα και πειραματισμός, παταγώδης αποτυχία και αφάνταστη επιτυχία! Πρωτόγονοι άνθρωποι, αρχαίοι πολιτισμοί, εφευρέτες, μηχανικοί, επιστήμονες, έμποροι και πολλοί άλλοι ένιωσαν αυτά τα σκιρτήματα και συμμετείχαν σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να επικοινωνήσουν με το συνάνθρωπό τους όλο και πιο γρήγορα, όλο και πιο εύκολα, σε ολοένα και πιο μακρινή απόσταση. Το βιβλίο αυτό θα σας ταξιδέψει σε όλες αυτές τις προσπάθειες από την αρχή της ιστορίας του ανθρώπου μέχρι και τη σημερινή, υπέρ αναπτυγμένη τεχνολογικά εποχή. Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η σχέση μεταξύ της αποστολής μηνυμάτων με φωτιά και του ηλεκτρονικού υπολογιστή; Αναρωτηθήκατε ποτέ για τα συναισθήματα, την αγωνία και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι μεγάλοι εφευρέτες των τηλεπικοινωνιών; Αναρωτηθήκατε ποτέ για το πώς δουλεύουν όλες αυτές οι υπέροχες μηχανές, που επινόησε η ανθρώπινη σοφία; Ελάτε να βρούμε μαζί τις απαντήσεις!


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ζωή Θ. Σπυροπούλου

Ζωή Θ. Σπυροπούλου (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Ζωή Σπυροπούλου πέρασε τα παιδικά και νεανικά της χρόνια στη γενέτειρα της, τον Πύργο της Ηλείας. Σπούδασε παιδαγωγικά στη Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία. Πήρε πτυχίο μετεκπαίδευσης και τελείωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε, αρχικά, στην ιδιωτική Εκπαίδευση και, αργότερα, στη Δημόσια, ως Διευθύντρια σχολείου. Τώρα υπηρετεί ως Σχολική Σύμβουλος στην Αθήνα. Πάλεψε στους αγώνες των εκπαιδευτικών μετά την μεταπολίτευση για μια καλύτερη παιδεία στην πατρίδα μας, επικεφαλής των εκπαιδευτικών αγώνων της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. - Δ.Ο.Ε. Είναι παντρεμένη με τον πολιτικό μηχανικό Ηλιά Χ. Παπαδημητρίου. Έχει γιο γραφίστα και κόρη βιοχημικό, μοριακή βιολόγο. Πεζογράφος, συγγραφέας διηγημάτων, μυθιστορημάτων, λαογραφικών συλλογών, θεατρικών κειμένων, άρθρων και δοκιμίων. Ασχολείται επίσης με την επιμέλεια λογοτεχνικών βιβλίων. Από το 1976 συνεργάζεται μ΄ εφημερίδες και περιοδικά με χρονογραφήματα, μελέτες και άρθρα εκπαιδευτικού προβληματισμού. Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια σχετικές με την εκπαίδευση, τη γλώσσα, τη λογοτεχνία, το θέατρο, την ισότητα των δύο φύλων. Έχει λαβει μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων για το βιβλίο, σε σχολεία, σωματία, δήμους και βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Χρήστος Η. Παπαδημητρίου

Χρήστος Η. Παπαδημητρίου (Εικονογράφος)


Σωτήρης Δ. Καμπέρης

Σωτήρης Δ. Καμπέρης (Συγγραφέας)

Ο Σωτήρης Δ. Καμπέρης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Θετική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από το Τμήμα Φυσικής και στη συνέχεια πήρε το πρώτο του Master (MIS) από το Πανεπιστήμιο του Southampton στη Διαχείριση Συστημάτων Πληροφοριών - Management of Information Systems. Στην περίοδο αυτή ασχολήθηκε ιδιαίτερα με ένα συμβουλευτικό πρόγραμμα - σύστημα για το κόστος ανάπτυξης δικτύων υπολογιστών προς χρήση των Ειδικών Πελατών του ΟΤΕ. Το δεύτερο Master (MSc), από το Πανεπιστήμιο του Essex, αφορούσε στις Οπτικές Τηλεπικοινωνίες. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα υποθαλάσσια οπτικά δίκτυα. Εργάστηκε στην Alcatel Submarine Networks στο Greenwich του Λονδίνου για διάστημα δύο χρόνων ως μηχανικός σχεδιασμού και ανάπτυξης υποθαλάσσιων οπτικών δικτύων, ειδικότερα για το δίκτυο SAT3 - South Atlantic 3: Johannesbourg - Portugal). Συμμετείχε σε πλήθος σεμιναρίων με θέμα το Management και τις Τηλεπικοινωνίες. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον αθλητισμό, τον κινηματογράφο και τις εξορμήσεις στη φύση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
62
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
0.222 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση