Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σύμβολα διαγραμμάτων ροής χημικών βιομηχανιών

Σύμβολα διαγραμμάτων ροής χημικών βιομηχανιών
Οι χημικοί μηχανικοί, που εργάζονται στη χημική βιομηχανία και ιδιαιτέρως σε βιομηχανίες διεργασιών, όπως επίσης και οι μελετητές χημικοί μηχανικοί, πρέπει να είναι σε θέση να διαβάσουν και να κατανοήσουν πλήρως ένα διάγραμμα ροής μιας παραγωγικής μονάδας. Στόχος αυτού του εγχειριδίου είναι να δώσει στους σπουδαστές χημικούς μηχανικούς, αλλά και τους εργαζόμενους χημικούς μηχανικούς, τις απαραίτητες γνώσεις για την ανάγνωση και την κατανόηση των διαγραμμάτων ροής χημικών βιομηχανιών.
Το εγχειρίδιο παρουσιάζει τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται στα Διαγράμματα Σωληνώσεων και Οργάνων, τα οποία εκπονούν, ελέγχουν και χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο χημικοί μηχανικοί. Τα σύμβολα έχουν ταξινομηθεί στις εξής κατηγορίες:
- Μηχανολογικός εξοπλισμός (Μηχανήματα, Δοχεία, Αντιδραστήρες και Εξαρτήματα Σωληνώσεων)
- Σωληνώσεις
- Όργανα Μέτρησης και Ρύθμισης

Για κάθε κατηγορία περιγράφεται ο συμβολισμός και ο τρόπος με τον οποίο δίνονται ονόματα και αρίθμηση στα συμβολιζόμενα για την εύκολη αναγνώριση και αναφορά σ΄ αυτά. Παρουσιάζονται επίσης ο τρόπος με τον οποίο αναγράφονται στα Διαγράμματα Ροής οι συνθήκες λειτουργίας. Για την πληρέστερη κατανόηση των συμβόλων και του τρόπου με τον οποίο συνδυάζονται σε ένα διάγραμμα ροής μιας παραγωγικής μονάδας, δίνονται και επεξηγούνται παραδείγματα από ένα Μεθοδολογικό Διάγραμμα, ένα Διάγραμμα Ροής και Οργάνων και ένα Διάγραμμα Σωληνώσεων και Οργάνων.

24χ17 εκ., 66 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Τεχνική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 660.021 8 (Χημικές βιομηχανίες - Πρότυπα)
ISBN: 978-960-254-535-5
ISBN (10ψήφιο): 960-254-535-6
Βάρος: 0.191 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 1998
Γράψε τη δική σου κριτική
10.65
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.48
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.