Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα συλλογικά δικαιώματα της απεργίας και του συνεταιρίζεσθαι των δημοσίων υπαλλήλων
Συγγραφέας:   Ζήσης Καπούλας


Τα συλλογικά δικαιώματα της απεργίας και του συνεταιρίζεσθαι των δημοσίων υπαλλήλων
«Στο πρώτο μέρος του έργου ο συγγραφέας εξετάζει την πορεία που ακολούθησε το δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων να ιδρύουν επαγγελματικά σωματεία και να διεκδικούν την προάσπιση και προώθηση των επαγγελματικών τους συμφερόντων μέσω αυτών.(...)
»Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται η εξέλιξη του θεσμού της απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων, από την αναγόρευση της απεργίας σε ποινικό αδίκημα ως τη συνταγματική κατοχύρωσή της ως δικαιώματος.(...)
»Στο τρίτο μέρος παρουσιάζονται οι συνδικαλιστικές εξελίξεις στο χώρο του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος την περίοδο 1920-1931. Πρόκειται για την περίοδο γένεσης του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος στη χώρα μας. Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από το σταδιακό θεσμικό περιορισμό των συλλογικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων, που φτάνει ως τη διάλυση του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού τους οργάνου.(...)
»Ο συγγραφέας τονίζει ορθώς ότι η πλήρης αναγνώριση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων επέρχεται με τις σύγχρονες νομοθετικές ρυθμίσεις του νέου υπαλληλικού κώδικα (Ν. 2683/1999) και, κυρίως, με την καθιέρωση και τη συνταγματική κατοχύρωση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στο δημόσιο τομέα (Ν. 2738/1999)».

24χ17 εκ., 558 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ποικίλα Θέματα
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 331.880 9 (Σωματεία - Ιστορία), 331.495 (Εργασία και εργαζόμενοι - Ελλάς), 350.495 (Δημόσια διοίκηση - Ελλάς), 334 (Συνεταιρισμοί)
ISBN: 978-960-14-0619-0
ISBN (10ψήφιο): 960-14-0619-0
Βάρος: 0.927 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
26.64
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καπούλας, Ζήσης
Ο Ζήσης Καπούλας γεννήθηκε το 1949. Κατάγεται από το Χουμνικό Σερρών. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδαγωγικά (ΠΑΤΕΣ), έκανε μεταπτυχιακό κύκλο μαθημάτων Διοικητικού Δικαίου, παρακολούθησε επίσης πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης, εργασιακών σχέσεων, κοινωνιολογίας, Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ.λπ. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος σε διάφορες επιχειρήσεις. Από το 1976 εργάζεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης (τ. Βιομηχανίας) και σήμερα είναι Διευθυντής. Ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλιστικό κίνημα από τα πρώτα βήματα της υπαλληλικής του σταδιοδρομίας. Διετέλεσε Αν. Γεν. Γραμματέας της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, καθώς και μέλος του προεδρείου της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπηρεσιών. Εκπροσώπησε την ΑΔΕΔΥ σε πολλά διεθνή συνέδρια, στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας, ομάδες εργασίας και Φόρουμ. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Δημόσιας Διοίκησης. Δημοσίευσε σε ημερήσιο και περιοδικό τύπο διάφορα άρθρα για δημοσιοϋπαλληλικά και κοινωνικά θέματα. Έχει εκδώσει το βιβλίο με τίτλο " Όψεις του Ελληνικού Διοικητικού Προβλήματος" (Ειδ. Εκδοτική ΑΕΒΕ, 1988).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.